hero header

Jouw foto's, Canon's favorieten: 'Unieke winterperspectieven'

Geïnspireerd door het verhaal van Franco Moro – – daagde Canon je uit jouw unieke winterperspectieven te delen. Canon ontving een enorm aantal prachtige foto's, maar er zijn drie favorieten gekozen. Canon vroeg de fotografen naar het verhaal achter deze foto's.

Fruset Vatten van Stefan Demerwall

“Op een dag na de lunch liep ik langs de Lilängshamnen-haven in Hammarö, Zweden. Terwijl ik uitkeek over het meer, viel het me op hoe de schaduwen van het riet een prachtig patroon op het ijs maakten, veroorzaakt door de zon op de achtergrond, dus ik besloot het vast te leggen. In eerste instantie was het beeld overbelicht door het felle licht van de weerspiegelingen op het ijs en de sneeuw en van de zon zelf. Daarom heb ik de camera naar de grond gekanteld en de belichtingsmeter laten meten zonder de zon in beeld. Ik heb de belichting vastgezet en de camera verplaatst om de opname te maken die ik wilde hebben.”

Grenzen van Ján Villím

“Dit is een foto van mijn vrienden bij de Cassovia Seals-club in Košice, Slowakije. Zij zijn fans van winterzwemmen! Hun filosofie is gebaseerd op het verleggen van grenzen. De eerste grens zit in je hoofd: je moet het ijskoude water in, dat is een overwinning van de geest op je lichaam. De tweede grens is lichamelijk: je kunt niet te lang in zulk koud water blijven! Ik heb deze foto genomen toen iedereen uit het water kwam, terwijl ik keek naar de mensen die beide grenzen hadden overwonnen, de grenzen in hun hoofd en de beperkingen van de natuur. Ik was blij met de Image Stabilizer van mijn camera, omdat mijn handen trilden van de kou.”

Dziadek Mroz van Agnieszka Jasinska

“Het is altijd fantastisch om 's morgens een vers pak sneeuw te zien liggen. Ik besloot mijn camera mee te nemen op een wandeling door het bos bij mij in de buurt, zodat ik aan de stad kon ontsnappen en van de schoonheid van de natuur kon genieten. Maar onderweg zag ik opeens een oudere persoon die koortsachtig aan het sneeuwruimen was, dus ik besloot die scène vast te leggen. Ik vind het contrast tussen het sneeuwlandschap en de hardwerkende persoon erg mooi.”

Ga de uitdaging van deze maand aan

Alle drie de foto's laten alledaagse momenten zien, gefotografeerd vanuit het unieke perspectief van de fotograaf die ze heeft gemaakt. Canon wil weten hoe jij jouw wereld ziet, dus doe mee met Canon's maandelijkse foto-uitdaging. Je kunt het thema van deze maand vinden in de Canon- . Pak je camera, het doet er niet toe welke je hebt, klik er op los en upload daarna je favoriete foto's zodat iedereen ze kan zien!