beste regards michiel aalbers

Jouw foto's, Canon's favorieten: 'Een nieuwe kijk op de stad'

Geïnspireerd door Canon's recente artikel over fotograaf en artiest Timm Schneider heeft Canon je uitgedaagd om de eigenzinnige kanten van jouw stad vast te leggen en je foto's van stedelijke inventiviteit te delen in de galerij. Canon heeft deze drie leuke foto's uitgekozen en de fotografen gevraagd om het verhaal achter de foto's te vertellen.

Best Regards by Michiel Aalbers

“Ik reed door de Nederlandse stad Nijmegen toen ik dit stukje streetart vanuit mijn ooghoek zag. Toen ik terugkwam met mijn Canon EOS 5D Mark II om er een foto van te maken, regende het. Dat gaf een prachtig effect op de bladeren op de grond. De muis komt uit een Duitse cartoon en hij ziet er geweldig uit in deze urban omgeving. Ik hou ervan om dingen op straat te fotograferen waar andere mensen gewoon voorbij lopen. Duizenden mensen hebben dit prachtige kunstwerkje waarschijnlijk nooit gezien, terwijl het recht voor hun neus ligt midden in een drukke stad."

Beste Freunde by Angela Bauman

“Ik ontdekte deze twee elektriciteitskasten toen ik vanuit de stad op weg naar huis was. Ze keken me aan alsof ze naar me lachten, dus ik moest wel stoppen om er een foto van te maken. Ik wilde er een paar dagen later nog een keer naartoe om meer foto's te maken - maar toen waren ze al weg. Dat is denk ik de voorbijgaande aard van streetart. Gelukkig kon ik ze vastleggen voordat ze weer verdwenen.”

Steam Punk Penguin by Beatrice Sutter

“Deze foto is gemaakt op de toren van de St. Michielskerk in Hamburg, een van mijn favoriete steden. Ik vond het een grappig gezicht en ik moest erom lachen. De meeste mensen willen er gewoon doorheen kijken om te genieten van het uitzicht over Hamburg. Maar ik wilde hem echt aankijken, naar hem lachen en hallo zeggen. Hij ziet eruit als een 'steam punk penguin'! Als je ergens rondloopt en je ogen goed open houdt, zul je in de meeste steden verrast worden door alle verborgen gezichten die je kunt vinden in doodgewone objecten. Het draait erom dat je anders naar de dingen kijkt.”

Ga de uitdaging van deze maand aan

Canon organiseert elke maand een nieuwe foto-uitdaging. Hier vind je de uitdaging voor deze maand. Pak je camera - doet er niet toe welke je hebt - en laat je creativiteit de vrije loop. Upload de resultaten zodat iedereen ze kan zien. Als je inspiratie nodig hebt, kun je de beelden bekijken die al in de Galerij staan.

Bezoek de galerij