Shooting from the skies with on the roofs

Vanuit de lucht fotograferen met On the Roofs

Perspectief van de ploeg

Maak kennis met urban climbers On the Roofs. Vadim en Vitaliy zijn twee Russische vrienden die niets liever doen dan de hoogste gebouwen ter wereld beklimmen en het resultaat fotograferen. Hun adembenemende foto's halen het nieuws overal ter wereld en ze blijven op zoek naar nieuwe plekken om te verkennen.

Canon nodigde Vitaliy en Vadim uit in Dubai om mee te doen aan de reeks korte ‘Come and See’-films. Het duo beklom 's werelds hoogste hotel, het JW Marriott Marquis Dubai. Na het filmen vroeg Canon ze naar hun kunst en motivatie.

Waarom zijn jullie gaan klimmen?

"We klimmen omdat we een ander perspectief op de wereld willen geven. We wilden iets interessanters doen dan gewoon foto's nemen van mensen op de grond. Daarom zijn we op daken gaan klimmen.

De eerste keer deden we het puur voor het gevoel. Maar nu gaat het meer om kunst. We klimmen om fantastische foto's en geweldige video's te maken.”

Waarom willen jullie deze beelden vastleggen?

“Het is spannend om plekken te laten zien waar slechts tien mensen zijn geweest. We willen mensen laten voelen wat wij voelden en laten zien wat wij zagen.

Normaal gesproken zijn mensen bang voor grote hoogtes. Wij willen ze laten zien hoe mooi het kan zijn. Als we onze beelden niet met anderen zouden willen delen, waren we hier niet.”

Foto's kiezen

"Als we onze foto's bewerken, kiezen we voor ongewone perspectieven die anderen volgens ons leuk vinden. We zoeken allereerst naar beelden waarop een van ons op de rand staat voor een heel eng standpunt! Daarna zoeken we prachtige vergezichten. En als laatste proberen we dan een mooie foto met goed licht uit te kiezen, zoals een mooie avondschemering."

Volg het verhaal en bekijk de film

Lees meer