hero

Fantastische momenten uit 2015

De nieuwste selectie foto's gemaakt door Canon-fans biedt een uniek perspectief van 2015. Uit alle geweldige inzendingen in de Canon-galerie heeft Canon enkele favorieten uitgekozen en is op zoek gegaan naar de verhalen achter deze foto's.

Dani del Rio Garcia is een fotograaf die in Costa Rica werkt. Hij heeft een moment vol beweging en kracht vastgelegd. Erik Sampers’ opname brengt de ware betekenis van ongelofelijke teamgeest en samenwerking tot uitdrukking.

After surf, Dani del Rio Garcia

“Ik heb deze foto gemaakt op Playa Langosta in Costa Rica toen ik als fotograaf in het Barceló Hotel werkte.

Langosta is een populaire plek om te surfen. De man op de foto is een ervaren lokale surfer met een fantastische uitstraling. Meestal zagen we elkaar op het strand, en hij had vaak goede tips. Surfers maken na het surfen vaak gebruik van de douches van het hotel. Terwijl hij een douche nam, zag ik hem zijn haar uitschudden als een hond. De belichting was perfect, met de zon als tegenlicht. Ik maak graag portretten die je aan het denken zetten over het soort leven dat de persoon op de foto leidt.

Ik heb de foto gemaakt met mijn Canon EOS 7D met een EF 50mm f/1.8 II-lens, sluitertijd 1/6400 sec. met diafragma f/2.0 en ISO 500.”

Blind runner and his guide, Erik Sampers

“Ik hebt deze foto gemaakt tijdens de Marathon des Sables in Marokko. Dit is een unieke race met meer dan 1400 hardlopers uit 64 landen die in totaal 269 km moeten afleggen, terwijl zij ook hun eigen eten en slaapspullen moeten meedragen in hun rugzak.

Deze foto is gemaakt op de ochtend van de langste etappe. Er was veel wind, stof en zand en het weer verslechterde snel. Er was een storm in de woestijn, de lucht werd zwart en gedurende een paar minuten was er zelfs een hagelstorm.

Ik stond te wachten op de hardlopers en zag toen een geweldig tafereel - de blinde hardloper Didier Benguigui met zijn begeleider Gilles Clain, die met zijn handen het hoofd en gezicht van Didier beschermde.

Het was een fantastisch moment. Alle andere fotografen waren gestopt met het maken van foto's, maar ik werk graag onder moeilijke omstandigheden en met mijn Canon-camera is dat ook mogelijk.

Ik maakte de foto met mijn Canon 5D Mark III met een EF100-400MM f4.5-5.6L-telezoomlens, sluitertijd 320 sec., ISO 800, diafragma f/6.3.”