High speed header

Winteractiefoto's maken

Canon Ambassador Richard Walch laat zien hoe je dramatische actieopnamen in de sneeuw maakt en toont handige technieken voor het fotograferen van snel bewegende onderwerpen. Leer hoe je scherpe details vastlegt met een korte sluitertijd, waarom een teleobjectief helpt je onderwerp te scheiden van de achtergrond en waarom het 'pannen' van opnamen tot fantastische resultaten leidt.

Als deze high-speed actievideo je heeft geïnspireerd, ga dan eens naar buiten en leg de energie van het winterseizoen vast.

Sommigen houden misschien een winterslaap, maar het leven gaat gewoon door in de winter. Markten en festivals zijn spannende plekken om de beweging van bijvoorbeeld een draaimolen vast te leggen. Probeer de bewegende lichten van een reuzenrad of de gezichten van mensen in een rupsbaan vast te leggen.

Als je een hond hebt, pak dan een bal en benut jullie winterwandeling om de capriolen van je viervoeter vast te leggen. Ga ook eens op zoek naar dieren in de natuur. Overtrekkende vogels bieden genoeg momenten om de gewenste opname te maken.

Wintersporten bieden nog meer kansen om geweldige actiefoto's te maken. Maak opnamen van voorbijflitsende schaatsers, leg dappere zwemmers vast die een koude duik nemen, of fotografeer hardlopers die door het winterlandschap rennen.

Deel je opnamen van snelle winteractie in de en laat de rest van de wereld van je werk meegenieten.