depth of field header

Fotograferen met scherptediepte

De winter biedt enorm veel spectaculaire details, klaar om te worden ontdekt. Kijk naar Canon Ambassador, Richard Walch, die uitlegt hoe je opnamen kunt maken met geringe scherptediepte zodat je onderwerp echt opvalt.

Zoals Richard Walch in de video uitlegt, brengt de winter de mogelijkheid om beeldende details vast te leggen en te experimenteren met scherptediepte in je foto's. Hier zijn nog een paar ideeën om uit te proberen.

Door de diafragma-instelling op je camera aan te passen, kun je de scherptediepte regelen zodat je alle details kunt vastleggen: bevroren bessen tegen een vervaagde achtergrond van bomen met rijp, de warme adem van een vriend in de kou of ijsbloemen op de ramen. Dit zijn geweldige manieren om een winterverhaal te vertellen.

Als je buiten de stad bent, kun je je richten op de natuur. Ga op zoek naar kleine tekenen van het zware buitenleven, zoals bevroren spinnenwebben, hangende ijspegels of verse sporen in de sneeuw.

Door te experimenten met scherptediepte kun je nog indrukwekkendere foto's maken. Canon wil heel graag de resultaten zien. Maak en deel je close-ups van winterse taferelen of gebruik een grote scherptediepte voor prachtige winter- of stadslandschappen. Deel vervolgens je foto in de Canon- zodat anderen er ook van kunnen genieten.