low light

Het maken van winterfoto's bij weinig licht

Canon Ambassador Richard Walch legt uit hoe je de magie van het winterlandschap of de schemering kunt vastleggen. Leer hoe je dramatische resultaten kunt behalen bij weinig of afnemend licht door een groter diafragma of hogere ISO-waarden te gebruiken.

De video laat zien dat de donkere en korte dagen van de winter geen belemmering hoeven te vormen voor het maken van prachtige foto's. Een verlaten plattelandstafereel bij schemering of de magische gloed van een zonsopkomst kunnen voor dramatische en beeldende foto's zorgen. Om te fotograferen bij weinig licht, moet je wel durven experimenteren met je camera.

Inspiratie nodig? Ga eens naar buiten op een winteravond en bekijk hoe de straatlampen mensen belichten die op weg naar huis zijn in het schemerdonker. Of bezoek plaatsen waar je het meeste kan halen uit het weinige licht — zoals een koor bij kaarslicht of vuurwerkshows waar felle kleuren door de nachtlucht spatten.

Probeer het winterlicht van de stad te vangen. Of maak een nachtwandeling over het platteland en bekijk hoe de maan de berijpte bomen of het ijs op een meer verlicht.

Deel jouw winterfoto's bij weinig licht in de Canon-galerij.