skijoring header

Skijöring: Achter de schermen

Ontdek welke uitdagingen director Marcus en zijn filmploeg overwonnen toen zij Canon's skijöring-verhaal filmden. Bekijk hoe een drone en verschillende Canon-camera's actie op hoge snelheid vastlegden onder de extreme omstandigheden van besneeuwd Patagonië.

Skijöring Come-and-see

Er is een Canon C300 Mark II op een drone gemonteerd om de laatste epische opname van Franco en zijn paard Paulito te maken terwijl zij hun reis naar het onbekende voortzetten.

Skijöring Come-and-see

De Director of Photography wil nét voordat het begint te sneeuwen, filmen. De weersomstandigheden waren zeer veranderlijk en vijf minuten nadat dit shot werd genomen, was het zicht tot slechts 1,5 meter beperkt.

Skijöring come-and-see

De filmploeg heeft een sneeuwscooter gebruikt om dicht bij de actie te komen. De motor had een topsnelheid van 64 km/u, maar moest hard werken om bij te kunnen blijven. Het extra paard, een kampioen in sneeuwpolo, zorgde ervoor dat Franco Moro’s paard, Paulito, zich op z'n gemak voelde in vertrouwde raceomstandigheden. Beide paarden droegen speciaal ontworpen ijsschoenen om hen te helpen door de sneeuw te galopperen.