Welkom in München. Hopelijk heb je je surfboard meegebracht. Maak kennis met Tao, Alex en Karina, drie van de meest uitdagende riviersurfers ter wereld, aan de oevers van de Eisbach, de thuisbasis van deze riviersurfers.

Lees meer over het interactieve project van Canon op je mobiele apparaat of desktop en ontdek deze unieke surfcommunity in het hart van Duitsland. Ervaar zelf hoe het is om aanwezig te zijn bij een professionele filmshoot met de nieuwste Canon-apparatuur in je hand. Ga aan de slag met de EOS-1D X Mark II van Canon en zoom in om de synchrone surfbewegingen van Alex en Karina op deze woeste rivier vast te leggen. Maak opnames van de snelle actie van Tao bij weinig licht, terwijl hij in het donker over de golven scheert en zijn kunsten vertoont, en deel ze met je vrienden.

Net als bij alle ‘Come and See’-verhalen wil Canon je graag inspireren om je camera of smartphone te pakken en op ontdekking te gaan. Canon helpt je graag om zelf adembenemende opnames te maken door middel van video's met instructies en apparatuurtips. Trek eropuit en ontdek welke verhalen de moeite waard zijn bij jou in de buurt, ontdek jouw stijl en deel het resultaat met anderen. Succes verzekerd!

Bekijk de interactieve City Surfer-video hier.

The story of the wave

Het verhaal van de golf

Het is midden in de nacht en je bent in het hart van de stad. Dit verwacht je vast niet... Maar het is perfect om te surfen! Breng een bezoek aan de City Surfers van München en ontdek het verhaal over de golven van de rivier de Eisbach.

Meet the surfers: Tao, Alex and Karina

Dit zijn de surfers: Tao, Alex en Karina

Maak kennis met drie bekende riviersurfers uit München die figureren in het meest recente ‘Come and See’-verhaal van Canon.

Take better portraits

Maak betere portretfoto's

Iedereen kan een portretfoto maken, echter bij een perfecte foto komt er meer bij kijken. Met onze nuttige basistips worden geslaagde foto's pas echt geweldig.

How to use natural light

Hoe gebruik je natuurlijk licht?

Kom meer te weten over hoe het licht verandert op verschillende momenten van de dag. Ontdek hoe je de camera-instellingen hier optimaal op kunt afstemmen.

Shoot sharper fast-moving action

Snel bewegende onderwerpen scherper vastleggen

Als je mooie actiefoto's wilt maken, bijvoorbeeld van riviersurfers, wintersporters of hardlopers, moet je vooraf goed plannen.

Capture stunning details, even in low light

Leg zelfs bij weinig licht verbluffende details vast

Bij weinig licht details vastleggen, is geen gemakkelijke taak, helemaal als je de camera op je smartphone gebruikt. Lees meer over het gebruik van het diafragma, ISO-instellingen en sluitertijden.

Zoom in and capture fast action

Zoom in en leg snelle bewegingen vast

Bij het fotograferen van actie gaat het om fragmenten van een seconde. Daarom is het belangrijk dat je het tempo kunt bijhouden.

Behind the scenes - City Surfers

Achter de schermen - City Surfers

Lichten aan, camera loopt... Surfen maar! Come and See: een kijkje achter de schermen bij Canon met de City Surfers op de rivier de Eisbach.

Side by side: Canon cameras versus smartphone cameras

De resultaten naast elkaar: Canon-camera's versus smartphonecamera's

Tijdens de opnames van de City Surfers vroegen we een enthousiaste hobbyfotograaf om ons te helpen de nieuwste Canon-camera's te vergelijken met toonaangevende smartphonecamera's. Bekijk de resultaten.

The kit you need for shooting and instant sharing

Dit heb je nodig om foto's die je maakt direct te delen

Met de juiste apparatuur kun je spectaculaire foto's direct delen met je vrienden en volgers.

The perfect kit for portable flexibility

De ideale apparatuur voor draagbare flexibiliteit

Het is niet altijd handig om een grote camera en een apparatuurtas mee te sjouwen. Maar als de camera op je smartphone geen superieure beeldkwaliteit biedt, heb je een camera nodig die dat wel doet.

A kit list for controlling the light

Dit heb je nodig om de belichting te regelen

Voor het maken van sfeervolle, creatieve, goed belichte foto's heb je de juiste apparatuur nodig.