Zakelijk

Canon Inkooptrajecten

<p><strong>Inkooptrajecten correct en tijdig afhandelen</strong></p> <p>Het inkooptraject tijdig, compleet, correct en bewijsbaar uitvoeren binnen de originele planning. Dat kost u ook minder tijd en geld!</p> <hr>

Hoe handelt u uw inkooptraject correct en tijdig af
Hoe slaat u iedere aanbieding netjes op? Wie analyseert de aanbiedingen als ze compleet en tijdig zijn ontvangen? Wanneer hebben welke aanbieders informatie ontvangen? Zijn we niemand vergeten? Hoe verzeker ik gelijktijdige communicatie naar alle aanbieders? Wat was ook alweer de laatste versie van het bestek?

Iedereen besteedt veel tijd naar het zoeken van informatie. Daarom creëert iedere behandelaar zijn eigen dossiers. Deze zogenaamde schaduwdossiers maken het moeilijk het overzicht te bewaren. Omdat niet met de juiste versie wordt gewerkt, zijn fouten snel gemaakt en worden deadlines niet gehaald. Het beheer van informatie is daarbij ook duur en tijdrovend.

Canon Inkooptrajecten helpt u deze uitdagingen aan te pakken. Als u kiest voor Canon inkooptrajecten hebben alle geregistreerde aanbieders en betrokkenen direct toegang tot hun eigen informatie en ontvangen alle communicatie op dezelfde manier. U hebt altijd de beschikking over de juiste versie. Doorlooptijden worden bewaakt, doordat tijdig en automatisch de juiste informatie aan de aanbieders of interne medewerkers beschikbaar wordt gesteld. Besluiten worden gelijktijdig naar alle betrokkenen gecommuniceerd. Alle handelingen worden geregistreerd, waardoor het proces eenvoudig te controleren is.

Organisaties als de Open Universiteit gingen u voor
Hebt u de behoefte om uw inkooptrajecten professioneel te organiseren? Dient u de beschikbaarheid van alle informatie rond de inkooptrajecten te optimaliseren en alle informatie tijdig, automatisch en volledig te communiceren? Wilt u het proces op elk moment kunnen controleren? Neem dan contact op met Canon.


Geïnteresseerd in onze andere oplossingen? Klik hier


spacer
					image