Printen in UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- en SAP-omgevingen

Printen in UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- en SAP-omgevingen

Canon heeft een uitgebreid aanbod van printers en All-in-One apparaten (imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE en i-SENSYS) die alle gangbare PCL- en PostScript-paginabeschrijvingstalen ondersteunen. Hierdoor wordt een algemene compatibiliteit met de bovenstaande en oudere omgevingen gegarandeerd. Canon biedt bovendien oplossingen die speciaal voor UNIX-, Linux-, OS400-, Citrix- en SAP-omgevingen zijn geoptimaliseerd, zodat klanten meer dan alleen de basisfuncties van hun apparaat kunnen gebruiken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld afwerkingsopties toepassen, zoals nieten of afwerken als boekje, of een andere papierbron selecteren. Hierdoor wordt een naadloze integratie van Canon apparaten in klantomgevingen gegarandeerd, inclusief omgevingen met oudere systemen.

Printen met UNIX
Printen met Linux
Printen met AS400/iSeries
Printen met Citrix
Printen met SAP

Printen met UNIX

SQue
Canon's SQue is een krachtige tool voor het maken en beheren van printerwachtrijen voor Canon apparaten op UNIX-platforms. Met SQue kunnen allerlei apparaatfuncties worden gebruikt, zoals afwerkopties, postvakken, beveiligd printen en functies voor de afdelingsadministratie. SQue ondersteunt alle bekende printsystemen, waaronder SystemV, LPR en CUPS. De tool is beschikbaar voor Solaris-, HP-UX-, AIX-, SCO- en IRIX-systemen. Daarnaast worden diverse Linux-systemen ondersteund.
Met de configuratietool kunnen alle afwerkopties worden ingesteld die door een bepaalde printer worden ondersteund. Er zijn twee versies van de configuratietool beschikbaar. De grafische versie werkt in alle X11 Window-omgevingen, de tekstversie in console-omgevingen.
SQue integreert tevens de functies voor postvakken, beveiligd printen en afdelingsadministratie van Canon apparaten in het UNIX-systeem. Voor elke wachtrij kan een beheerder afzonderlijke UNIX-gebruikers aan specifieke postvakken, wachtwoorden of accounts op het apparaat koppelen.

Belangrijkste kenmerken:
• Eenvoudig specifieke of dedicated printerwachtrijen maken die toegang bieden tot alle functies van het Canon apparaat.
• Eén printerwachtrij met verschillende parameters maken en gebruiken.
• Bestanden printen via SQue, een tool die onafhankelijk is van de hoofdtoepassing.
• Alle functies beheren van Canon apparaten (papierladen, dubbelzijdig printen, nieten, papierformaten enz.) zoals gedefinieerd in het PPD- of PDD-bestand. Ondersteunt Canon's CPCA-protocol voor afwerking en/of geavanceerde opties.
• Ondersteunt geavanceerde functies, zoals printen vanuit postvakken, beveiligd printen en functies voor de afdelingsadministratie.
• Ondersteunt alle huidige Canon apparaten in de iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-, CLC- en EFI-serie en specifieke i-SENSYS-apparaten. Raadpleeg het softwaredownloadcentrum voor uitgebreide informatie over apparaten die worden ondersteund.
• Ondersteunt vele opdrachtregelopties voor het online afstemmen van het printen.
• Biedt een pop-upvoorziening om eenvoudig opties te selecteren voor het printen van een bestand.
• Ook beschikbaar als ASCII-gebruikersinterface voor UNIX-servers met alleen alfaterminals.
• Automatische interne transformatie van PS- en PDF-gegevens naar PCL (of van PDF naar PS) voor UNIX/Linux-stations met Ghostscript.

Canon raadt u aan om SQue als standaardproduct te gebruiken op alle UNIX-systemen.

SQue wordt gelicentieerd per server of werkstation, onafhankelijk van het aantal Canon apparaten in het netwerk. Een sitelicentie is tevens beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met het plaatselijke Canon kantoor. Proefversies (waarbij de printeruitvoer een watermerkoverlay heeft) zijn beschikbaar via de website voor het downloaden ondersteuningswebsite van Canon.

Basisspecificaties van SQue
Talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Printsystemen SystemV, LPR, LPRng, CUPS
UNIX-systemen Solaris, HP-UX, AIX, SCO, IRIX
Linux-systemen Fedora, SUSE, Debian, Mandriva
Hardware-interfaces Netwerkinterfaces (LPR, TCP, IPP)
PDL's PostScript, PCL 5, CPCA

Terug naar boven

Printen met Linux

CQue
Canon's CQue is een krachtige tool voor het maken en beheren van printerwachtrijen voor Canon apparaten op Linux-platforms. Met CQue kunnen allerlei apparaatfuncties worden gebruikt, zoals afwerkopties, postvakken, beveiligd printen en functies voor de afdelingsadministratie. CQue, dat alleen met CUPS kan worden geïntegreerd, is beschikbaar voor alle bekende Linux-distributies.

CQue biedt een mogelijkheid voor de integratie van functies voor postvakken, beveiligd printen en afdelingsadministratie van Canon apparaten in het Linux-systeem. Voor elke wachtrij kan een beheerder afzonderlijke Linux-gebruikers aan specifieke postvakken, wachtwoorden of accounts op het apparaat koppelen.

Belangrijkste kenmerken:
• Specifieke of dedicated printerwachtrijen maken waarbij alle functies van het Canon apparaat met enkele muisklikken beschikbaar zijn.
• Eén printerwachtrij met verschillende parameters maken en gebruiken.
• Alle functies beheren van Canon apparaten (papierladen, dubbelzijdig printen, nieten, papierformaten enz.) zoals gedefinieerd in het PPD-bestand.
• Ondersteunt geavanceerde functies, zoals printen vanuit postvakken, beveiligd printen en functies voor de afdelingsadministratie.
Bij recentere versies van GTK+ worden geavanceerde opties rechtstreeks vanuit de printerinterface van de meeste Linux-toepassingen ondersteund.
• Ondersteunt alle huidige Canon apparaten in de iR-, imageRUNNER-, imageRUNNER ADVANCE-, CLC- en EFI-serie en specifieke i-SENSYS-apparaten. Raadpleeg het softwaredownloadcentrum voor uitgebreide informatie over apparaten die worden ondersteund.
• Ondersteunt vele opdrachtregelopties voor het online afstemmen van het printen.
• Automatische interne transformatie van PS- en PDF-gegevens naar PCL5 of PCL6 (of van PDF naar PS) via de foomatic engine van Linux.
• Beschikbaar als RPM- en DEB-pakket of als tar+gzip-bestand.

Canon raadt u aan om CQue als standaardproduct te gebruiken op alle Linux-systemen.

CQue is gratis beschikbaar via de website voor het downloaden ondersteuningswebsite van Canon.

Basisspecificaties van CQue
Talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Catalaans1
Printsystemen CUPS 1.2 (foomatic 2.0 is tevens vereist)
Linux-systemen Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Hardware-interfaces Netwerkinterfaces (LPR, TCP, IPP), USB
PDL's PostScript, PCL 5, PCL 6

Canon UFRII/UFRII-LT-stuurprogramma voor Linux

Met dit stuurprogramma kan in een Linux-omgeving worden geprint met elk apparaat dat de UFRII/UFRII-LT-paginabeschrijvingstaal van Canon ondersteunt.

Het stuurprogramma is ontwikkeld voor integratie met CUPS en ondersteunt alleen Linux-systemen. Dit stuurprogramma wordt aanbevolen voor printers die niet door CQue of SQue worden ondersteund.

Het Canon UFRII/UFRII-LT-stuurprogramma voor Linux is gratis beschikbaar via de website voor het downloaden ondersteuningswebsite van Canon.

Basisspecificaties van UFRII/UFRII-LT-stuurprogramma voor Linux
Talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Printsystemen CUPS
Linux-systemen Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Hardware-interfaces Netwerkinterfaces (LPR, TCP, IPP), USB
PDL's UFRII, UFRII-LT

Terug naar boven

Printen met AS400 en iSeries

Met OS400 Object Generator van Canon kunnen Canon printers eenvoudig worden verbonden met AS400- en iSeries-platforms zodat een aantal ondersteunde printerfuncties kan worden gebruikt, bijvoorbeeld functies voor ladeselectie of het instellen van het papierformaat. Bovendien vereenvoudigt dit product het maken van Workstation Customisation Objects voor gebruik met Host Print Transform (HPT) op AS400-, iSeries-, System i- en Power Systems-servers. Dankzij de eenvoudige menu's kunnen Customisation Objects voor Canon printers gemakkelijk worden gemaakt en geïntegreerd in de hostprint-workflow.
Dit product ondersteunt niet alle vereisten voor IPDS-printen (Intelligent Printer Data Stream). Er zijn producten van andere leveranciers beschikbaar waarmee een IPDS-oplossing voor Canon printers kan worden geïmplementeerd.

Belangrijkste functies:
• Canon printers kunnen met dit product eenvoudig verbinding maken met het iSeries-platform zodat een aantal ondersteunde printerfuncties kan worden gebruikt, bijvoorbeeld functies voor ladeselectie of het instellen van het papierformaat.
• Biedt iSeries-klanten de mogelijkheid om via Host Print Transform rechtstreeks SCS-bestanden (SNA Character String) te printen met Canon apparaten in het netwerk.
• De gebruiksvriendelijke configuratie-interface biedt toegang tot functies, printer- en documentinstellingen en opties voor een snelle installatie.
• Ondersteunt alle huidige Canon apparaten met PCL-ondersteuning in de iR-, imageRUNNER- en imageRUNNER ADVANCE-serie en specifieke i-SENSYS-apparaten. Raadpleeg het softwaredownloadcentrum voor uitgebreide informatie over apparaten die worden ondersteund.

Zonder licentiecode werkt Object Generator als gratis proefversie. Het product is volledig functioneel maar op alle pagina's wordt een overlay geprint. De proefversie kan worden omgezet in een gelicentieerde versie door een licentiecode aan te schaffen.

Canon OS400 Object Generator-software kan tegen betaling worden gebruikt. Neem voor meer informatie contact op met het plaatselijke Canon kantoor. Een proefversie is beschikbaar via de website voor het downloaden ondersteuningswebsite van Canon.

Basisspecificaties van OS400 Object Generator
Talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Printsystemen Host Print Transform
iSeries OS-ondersteuning V5R2 t/m V6R1
Hardware-interfaces Netwerkinterface (TCP)
PDL's PCL

Terug naar boven

Printen met Citrix
Lite Plus PCL6-printerstuurprogramma

Naast Canon's standaard PCL-stuurprogramma voor Windows is er het Lite Plus PCL6-printerstuurprogramma, dat in de eerste plaats is ontwikkeld en geoptimaliseerd voor gebruik in Citrix-omgevingen en andere netwerkomgevingen met thin clients. Dit stuurprogramma ondersteunt een groot aantal apparaatopties en -functies, terwijl het tegelijkertijd het systeem minimaal belast.

Belangrijkste kenmerken:
• Minimale systeembelasting < 3 MB
• Compatibel met Citrix Auto-create-omgeving
• Volledige apparaatondersteuning, inclusief dubbelzijdig printen, boekjes maken, nieten, perforator, ladeselectie en postvakken
• 4 niveaus voor beeldcompressie, voor kleinere spoolbestanden
• Microsoft WHQL-certificering
• Ondersteunt vele Canon i-SENSYS-, imageRUNNER- en imageRUNNER ADVANCE-apparaten met PCL-ondersteuning. Raadpleeg het softwaredownloadcentrum voor uitgebreide informatie over apparaten die worden ondersteund.
• Beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans
• Echt PCL6-stuurprogramma met ondersteuning voor 32- en 64-bits versies.
• Citrix-Ready®-certificering
• Gratis te downloaden ondersteuningswebsite van Canon.

Basisspecificaties van het Lite Plus PCL6-printerstuurprogramma
Talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Ondersteunde besturingssystemen Windows 2003, 2008, 2008 R2 Server
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 (x32 of x64)
Citrix Presentation Server 3.0, 4.0, 4.5, XenApp (x32 of x64), ICA Citrix Client 8.0, 9.0, 10.10, 11.0, 12.0
Hardware-interfaces Netwerkinterfaces (LPR, TCP, IPP), USB
PDL's PCL

Terug naar boven

Printen met SAP

SAP-apparaattypen voor Canon apparaten ondersteunen naadloze integratie met SAP-omgevingen en bieden toegang tot geavanceerde printfuncties, zoals afwerkfuncties en voorzieningen voor het printen van streepjescodes.

Canon is sinds juni 2009 Gold Level-deelnemer van het SAP Printer Vendor Program. SAP-klanten kunnen door SAP gecertificeerde Canon apparaattypen rechtstreeks downloaden via het SAP Support Portal, zoals wordt beschreven in SAP Note 1135052 “Printer Vendor Wizard Note: CANON”.

SAP-apparaattypen voor legacyapparaten en oudere apparaten (voor juni 2009 geïntroduceerd) blijven beschikbaar via ondersteuningswebsite van Canon.

Beschikbaarheid van Canon apparaattypen: alle i-SENSYS-, imageRUNNER- en iR-ADV-modellen met PCL/PS-ondersteuning.

Basisspecificaties van SAP-apparaattypen
Talen Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Lettertypen De ondersteuning van lettertypen is afhankelijk van het ondersteunde apparaatniveau en het apparaattype.
Voor apparaten die via SAP AG beschikbaar zijn, worden de ondersteunde lettertypen genoemd in “Printer Vendor Wizard Note: Canon” voor het door SAP gecertificeerde apparaattype. Afhankelijk van het apparaat is dit Latin 1 (West-Europees) en Unicode-indeling voor Latin1, Cyrillisch, Grieks en Hebreeuws.
Voor de apparaattypen in Canon's softwaredownloadcentrum is de lettertypeondersteuning Latin 1 voor West-Europese talen.
Ondersteunde besturingssystemen SAP R/3, SAP Netweaver
Hardware-interfaces Netwerkinterface
PDL's PCL en PS

Terug naar boven