Kijk op Onderwijs

Een betrokken partner in het onderwijs

Naar nieuwsoverzicht

Een betrokken partner in het onderwijs

Canon Nederland stimuleert het delen en verspreiden van kennis en het opleiden van talent. Wij vinden het belangrijk om vanuit het bedrijfsleven bij te dragen aan onderwijsprogramma’s van opleidingen.

Een betrokken partner in het onderwijs

Programma’s in samenwerking met diverse onderwijsinstituten

Canon werkt met diverse onderwijsinstituten samen in gerichte programma’s, enkele voorbeelden:

  • Studenten begeleiden bij het opzetten van strategische marketingplannen voor praktijk cases tijdens het vak strategische marketing.
  • Het ondersteunen van lesprogramma’s van de Design Academy in Eindhoven met kennisoverdracht over kleurenleer en de nieuwste printtechnologieën. Canon heeft tevens een printer ter beschikking gesteld voor studenten zodat zij kunnen experimenteren met print. Klik hier om een video hierover te bekijken.
  • Het mede organiseren van de Dutch Student Sales Challenge en het aanleveren van cases. Deze grote ‘Sales Challenge’ tussen studentenkoppels van tien Hogescholen in Nederland vindt een keer per jaar plaats.

Programma’s van Canon voor het onderwijs

Vanuit Canon organiseren we diverse activiteiten en bieden we programma’s voor het onderwijs:

  • Het organiseren van inhouse-dagen voor studenten rondom specifieke thema’s.
  • Jaarlijks biedt Canon stageplekken en afstudeerplekken op verschillende afdelingen binnen Canon Nederland, zoals marketing, communicatie en consultancy. Wij hechten veel waarde aan stagiairs en afstudeerders, voor hen bieden we dan ook veel mogelijkheden. Het maakt niet uit in welk jaar de student zit van de MBO, HBO of WO opleiding, voor iedere doelgroep heeft Canon doorlopend stageplekken en afstudeeropdrachten. Op jaarbasis biedt Canon in Nederland circa 25 (afstudeer)stages aan.