Kijk op Onderwijs

Kijk op Onderwijs 2017

Naar nieuwsoverzicht

Download hier de presentaties van Kijk op Onderwijs 2017


Tijdens de vierde editie van Kijk op Onderwijs | Studeren is een digitale beleving zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Smart prototyping voor onderwijsvernieuwing

Rens van der Vorst, Hoofd IT innovatie Fontys Hogescholen en technofilosoof, voert samen met studenten, docenten en lectoren experimenten uit om te komen tot dienstverlening van de toekomst. In zijn presentatie ging hij in op zijn meest recente projecten, zoals Quantified Student (quantifiedstudent.nl), Smart Buildings die mensen slimmer maken, zingende sensoren, chatbots en de IT benchmark voor hogescholen in Nederland.

Download de presentatie van Rens van der Vorst hier. >>

Blockchain voor het vastleggen van studieresultaten

Tim Janssen heeft een master degree in theoretische fysica. Hij is door het werken met blockchain usecases in de energiesector enthousiast geworden over blockchain. Momenteel is Tim Janssen werkzaam bij 216Lab als blockchain expert. Hij is verantwoordelijk voor de strategie van innovatieprojecten en de architectuur van de blockchain usecases. In zijn presentatie vertelde hij hoe blockchain gebruikt kan worden om aan te tonen dat je als afgestudeerde de diploma’s hebt behaald en de behaalde titel mag dragen. Ook legde hij uit hoe blockchain kan worden gebruikt voor het opbouwen van een digitaal portfolio met informele resultaten en extra curriculaire activiteiten.

Download de presentatie van Tim Janssen hier. >>

Hoe houd je grip op het tentamenproces, voor zowel tentaminering op papier als digitaal?

Bob Bom is Manager van het Education Services Center van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In zijn presentatie ging hij in op de uitdagingen met betrekking tot het verbeteren van service, controle en beveiligen van de tentamens. In een korte demo ontdekte de bezoeker hoe UvA en Canon samen een workflow oplossing hebben ontwikkeld, waarmee controle over het proces wordt verkregen en inzicht en aansturing van de openstaande acties middels een dashboard.

Download de presentatie van Bob Bom hier. >>