Kijk op de IT-afdeling

De IT-afdeling van vandaag de dag is totaal anders dan die van een aantal jaren geleden. Waar het in het verleden vooral ging om het faciliteren van de benodigde hard- en softwareoplossingen, draait het nu steeds vaker om de toegevoegde waarde die de IT-afdeling levert bij het ondersteunen van de business. Dat betekent wel dat medewerkers geconfronteerd worden met een groeiende ‘overload’ aan informatie over zaken als databeveiliging, informatieopslag en goed informatiebeheer. Dat is voor veel bedrijven een behoorlijke uitdaging en juist daar kan de IT-afdeling zich onderscheiden. Van Canon mag u een heldere visie verwachten op het gebied van informatie- en communicatiebeheer.

Naast informatiebeheer zijn er nog een aantal belangrijke IT-gerelateerde onderwerpen die voor u als IT-specialist van belang zijn:

Vraag het onze expert

“Informatiemanagement is voor moderne, klantgerichte organisaties van levensbelang. Toch staat goede, procesgerichte automatisering van documentstromen en klantcontacten bij veel organisaties nog in de kinderschoenen. In het whitepaper ‘Hoe IT kan helpen bij een betere klantbeleving’ wordt geschetst hoe de communicatiecirkel steeds complexer wordt en hoe IT een organisatie kan helpen bij het realiseren van een betere klantbeleving.  Het whitepaper bevat – naast theorie – ook een aantal praktische tips. Ik beveel u dit whitepaper van harte aan.”
Ronald Ostendorf, Customer Marketeer Office

Download het whitepaper ‘Hoe IT kan helpen bij een betere klantbeleving’

Hoe gaat u om met de vereisten van digitale technologie?

Door digitalisering lijkt alles mogelijk. Als niet snel genoeg aan de wensen van medewerkers wordt voldaan, gaan zij vaak direct op zoek naar alternatieven. Lees meer over Canon’s visie op digitale transformatie van organisatie

Belangrijke vraagstukken waar Canon uw IT-afdeling bij kan helpen


Beveiliging van data en documenten

Uit onderzoek* blijkt dat 50% van de ondervraagde kantoormedewerkers vindt dat informatiesystemen voor gegevensopslag slecht zijn opgezet en inefficiënt functioneren. Het gevolg is dat medewerkers bedrijfskritische informatie op een steeds groter aantal ongewenste digitale platforms of devices opslaan.

Lees meer over de mogelijkheden voor beveiliging van uw data en documenten.

*Lees voor meer informatie het whitepaper ‘Het belang van goed informatiebeheer’

Eenvoudig beheer van printsystemen

Omdat printers en multifunctionals steeds meer functionaliteiten van computers in zich bergen, wordt het beheer steeds vaker overgedragen van facilitair naar IT. Het beheer van tonervoorraad, tellerstanden, e.d. zijn echter geen zaken die u bij IT voor uw rekening wilt nemen. Hoe houdt u de printerpark beheersbaar? Welke software is er beschikbaar die uw werk makkelijker maakt? Moet u alles zelf doen of is uitbesteden ook een mogelijkheid?

Lees verder >

Mobile & Cloud

58% van de werknemers is in 2015 mobiel en 68% van de smartphonegebruikers en 53% van de tabletgebruikers geeft aan te willen printen vanaf hun mobiele apparatuur. Verder geeft 50% van de medewerkers aan geen vertrouwen te hebben in de systemen die de organisatie gebruikt voor dataopslag en dus hun eigen middelen gebruiken.

Hoe voorziet u medewerkers binnen uw organisatie van de juiste tooling?


Lees verder >

Procesoptimalisatie

De rol van IT verandert. Het is van belang dat IT-afdelingen begrijpen hoe de werkprocessen binnen hun organisatie verlopen, zodat zij vanuit hun expertise deze belangrijke processen kunnen verbeteren. Canon biedt diverse oplossingen om die processen te ondersteunen. Denk aan digitale factuurproductie en distributie, factuurverwerking, digitale postverwerking, het digitaliseren van HR-dossiers, geautomatiseerde inkoop- en declaratieprocessen en het verbeteren van bepaalde logistieke processen.

Wilt u weten hoe we samen interne of externe werkprocessen kunnen optimaliseren?


Lees verder >

Whitepapers

Ontdek het belang van goed informatiebeheer

De rol van IT-management is getransformeerd van hard- en software-expert tot poortwachter van bedrijfsinformatie. 


Download nu het onderzoek onder 3.200 kantoormedewerkers over Het belang van goed informatiebeheer >

IT en klantbeleving

Download het whitepaper Hoe IT kan helpen bij een betere klantbeleving >