Printen vanaf mobiele Android-apparatuur


Stap 1: Mopria Print Service inschakelen

Onder instellingen, selecteer je printers en zorg je dat Mopria™ Print Service is ingeschakeld.Stap 2: Selecteer je printer

Tik in de app op het menu en selecteer “printen”.


OPMERKING: Sommige apps ondersteunen de printfunctie niet. Als u printen niet kunt selecteren, kun je vanuit die app niet met de Mopria Print Service printen.

Stap 3: Je ziet het menu printinstellingen. Selecteer “Alle printers”.

Het apparaat zoekt naar alle beschikbare printers. Zodra het apparaat klaar is, verschijnt een lijst met printers en kun je de gewenste printer selecteren.

  

Stap 4: In het menu printinstellingen ziet je nu je geselecteerde printer.

•    Als je de printopties niet wilt wijzigen, tik je op 'printen' om de printtaak te versturen.
•    Als je de printopties wilt wijzigen, ga dan verder naar de volgende sectie.

Met Mopria Print Service kun je internetpagina's, documenten, e-mails, foto's en inhoud van apps printen die printen via Android ondersteunen. Afhankelijk van de geselecteerde app en printer kunnen de printinstellingen variëren. Je kunt de volgende printopties tegenkomen:

Aantal exemplaren >
Papierformaat wijzigen >
Afdrukstand wijzigen >
Paginabereik definiëren >
Printen in kleur of zwart-wit >

Tik in het menu printinstellingen op Aantal exemplaren en voer vervolgens op het toetsenblok het aantal exemplaren in dat je wilt printen.

Tik in het menu printinstellingen op Papierformaat en selecteer vervolgens de optie papierformaat uit het menu:  afhankelijk van de app of de printer kun je kiezen uit letter, A4, 4x6 en 5x7.


Tik in het menu printinstellingen op Afdrukstand en selecteer vervolgens de gewenste optie.  Afhankelijk van de app of de printer kun je kiezen uit automatisch, staand of liggend.Als je meerdere pagina's wilt printen, tik je in het menu printinstellingen op Pagina's. Vervolgens selecteer je het paginabereik dat je wilt printen.  OPMERKING: Pagina's wordt alleen bij sommige toepassingen weergegeven, zoals PDF's.


Tik in het menu printinstellingen op Kleur en selecteer vervolgens de gewenste optie.  Afhankelijk van de app of de printer kun je kiezen uit automatisch, zwart-wit of kleur.