Wat is Mopria?


Mobiele apparaten met Mopria™-certificaat detecteren automatisch Canon-printers met Mopria via hun Wi-Fi-verbinding, zodat gebruikers hun e-mails en documenten gemakkelijk vanaf hun mobiele apparaten kunnen printen door op 'printen' in het menu te tikken en de gedetecteerde printer op het scherm te selecteren.

Je kunt de plug-in van Mopria Print Service uit de Google Play Store downloaden en zo de printfunctie op alle Android-telefoons of -tablets (Android-versie 4.4 of hoger) inschakelen.  Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd, verbind je je apparaat gewoon met hetzelfde netwerk als je printer en kun je op alle printers met Mopria-certificaat printen, zonder extra apps of instellingen.

Als medeoprichter van de Mopria Alliance, werkt Canon hard aan de ontwikkeling van producten met het Mopria-certificaat, waardoor printen voor gebruikers zo gemakkelijk mogelijk wordt.

Volgende stappen

Wat heb ik nodig om Mopria te kunnen gebruiken?

1.    Een smartphone of tablet met een Android-besturingssysteem, versie 4.4 of hoger
Mogelijk moet je Android-smartphone of -tablet worden bijgewerkt naar Android KitKat (4.4).  Controleer de instellingen van uw telefoon om uw toestel bij te werken.

2.    Een printer met het Mopria-certificaat

Compatibele i-SENSYs-printers: