Wat is Mopria?


Mobiel printen met MopriaMobiele apparaten met Mopria™-certificaat detecteren automatisch Canon-printers met Mopria via hun Wi-Fi-verbinding, zodat gebruikers hun e-mails en documenten gemakkelijk vanaf hun mobiele apparaten kunnen printen door op 'printen' in het menu te tikken en de gedetecteerde printer op het scherm te selecteren.

Je kunt de plug-in van Mopria Print Service uit de Google Play Store downloaden en zo de printfunctie op alle Android-telefoons of -tablets (Android-versie 4.4 of hoger) inschakelen.  Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd, verbind je je apparaat gewoon met hetzelfde netwerk als je printer en kun je op alle printers met Mopria-certificaat printen, zonder extra apps of instellingen.

Als medeoprichter van de Mopria Alliance, werkt Canon hard aan de ontwikkeling van producten met het Mopria-certificaat, waardoor printen voor gebruikers zo gemakkelijk mogelijk wordt.

Volgende stappen

Spreek met een expert

Wat heb ik nodig om Mopria te kunnen gebruiken?

1.    Een smartphone of tablet met een Android-besturingssysteem, versie 4.4 of hoger
Mogelijk moet je Android-smartphone of -tablet worden bijgewerkt naar Android KitKat (4.4).  Controleer de instellingen van uw telefoon om uw toestel bij te werken.

2.    Een printer met het Mopria-certificaat

Compatibele i-SENSYs-printers:

3.    Een wireless netwerk
Het mobiele apparaat en de printer moeten met hetzelfde netwerk verbonden zijn.  De printer moet wireless of via een ethernetkabel met de netwerkrouter verbonden zijn.

4.    Apps die printen via Android KitKat ondersteunen
Veel originele Android-apps zoals Chrome, Gmail, Gallery, Drive en Quickoffice hebben al een menu-optie voor printen. Nadat de Mopria plug-in is geïnstalleerd, staat je printer onder de printopties.  Als de printknop niet in de app wordt weergegeven, ondersteunt de app op dit moment geen Android KitKat (4.4) of Mopria Print Service.

Opmerking:  Mopria Print Service wordt niet ondersteund door openbare wireless netwerken zoals openbare Wi-Fi-hotspots, Bluetooth-verbindingen of mobiele 3G- of 4G-dataverbindingen.
Mogelijk moet de firmware van de printer worden bijgewerkt om vanaf mobiele apparaten met een Mopria-certificaat te kunnen printen.

De firmware bijwerken