Hoe wetgeving, duurzaamheid en technologie ingrijpende veranderingen teweegbrengen in de bouw

picture-artikel-1


Klimaatverandering, bevolkingsgroei, toenemende verstedelijking, afnemende natuurlijke hulpbronnen, verouderende woningen, en de noodzaak om grotere procesefficiëntie te bevorderen, zijn allemaal factoren die drastische veranderingen stimuleren in het ontwerp en de bouw van gebouwen en infrastructuur. 

Architecten, ingenieurs en bouwbedrijven hebben te maken met snel veranderende internationale wetgeving die bedoeld is om duurzame processen - voor zowel bouw- als infrastructuurprojecten - te stimuleren. Door deze grote ontwikkelingen zien AEC-bedrijven zich gedwongen om als een van de meest transformatieve sectoren ter wereld de meest geavanceerde workflows en innovatieve technologie te omarmen. 

De bouw is onderhevig aan belangrijke wereldwijde tendensen en veranderingen. Het is aan AEC-bedrijven om ervoor te zorgen dat de uitdagingen voor de pijlsnel groeiende wereldbevolking beperkt worden. Mensen gaan op andere plaatsen wonen, de natuurlijke hulpbronnen zullen slinken en de internationale wetgeving voor bouwprojecten en gebouwen verandert: 

  • De Verenigde Naties verwachten dat 66 procent van de wereldbevolking in 2.050 in metropolen zal wonen1 
  • In Europa is 50-60 procent van de huizen die nu in gebruik zijn vóór 1970 gebouwd en is er een grote behoefte aan verbetering van het energieverbruik2 
  • Om de zaken nog ingewikkelder te maken, worden natuurlijke hulpbronnen 1,5 keer sneller verbruikt dan de wereld ze kan vervangen3 

Download het Think Build magazine en lees verder hoe deze veranderingen invloed hebben op de bouwsector en hoe nieuwe manieren van werken de bouwsector ondersteunen. 


Klik hier om het magazine te downloaden.


Notes
1. World Urbanization Prospects 2014, Verenigde Naties
2. Mega trends’ driving a major transformation in the building industry, Andrew Burgess, Chief Scientist, AkzoNobel
3. Living Planet Report 2014, Wereldnatuurfonds