Zakelijk

Constant hoge kwaliteit cruciaal voor kritische vakfotografie

In het hart van Utrecht, in een van de sfeervolle werfkelders langs de Oudegracht, bevindt zich de studio en werkruimte van vakfotograaf Jeroen van Amerongen. Met een totaal andere achtergrond startte hij in 2003 - puur vanuit passie voor het vak - in studiofotografie.

"De eerste print kwam er meteen schandalig goed uit!"

Van Amerongen fotografie en Canon

De uitdaging

Na jarenlang met twee Epson grootformaat printers gewerkt te hebben, vond hij dat de lasten niet meer in verhouding tot de baten stonden. De oorzaak: het steeds weer verstopt raken van de printkoppen wat tot forse verspilling van tijd, inkt en afdrukmedia leidde als gevolg van veelvuldig doorspoelen, afgekeurd printwerk en proefprints produceren. Jeroen: “In de vakfotografie gaat iedereen vrijwel automatisch naar Epson, want zij hebben nu eenmaal de naam. Eigenlijk geheel ten onrechte omdat Canon alternatieven in huis heeft die niet alleen meer betaalbaar zijn, maar ook nog eens technisch perfect voldoen!

De oplossing

De beide Epson printers zijn inmiddels vervangen door één Canon iPF6200 waar Jeroen na een jaar intensief gebruik nog altijd enthousiast over is: “Deze printer werkt zo enorm zuinig dat je echt kosten bespaart. In eerste instantie lijkt het alsof je met Epson goedkoper uit bent omdat de inkten wat lager geprijsd zijn, maar dat is pertinent niet het geval als je het verbruik
meeneemt. De kwaliteit van de Epsons is zeker goed, maar voor je de kleur goed hebt, ben je te veel tijd en materialen kwijt. 

Download de complete Business Case via de link hieronder

Business Case Van Amerongen Fotografie [PDF, 771 KB]
spacer
					image

Case Studies