Zakelijk

Clive Booth

Canon Nederland Clive Booth

Het heeft gewoon iets om een print in je handen te houden. Als je een schilderij koopt, is dat meestal op canvas. Dat is precies hetzelfde bij fotografie: wanneer je een foto koopt, wil je die op papier en niet op een beeldscherm omdat je prints op papier in je hand kunt houden en dat heeft altijd iets speciaals. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom ik een printer heb.

Clive Booth

Canon Nederland Clive Booth

Ontwerper, fotograaf en filmmaker Clive Booth is bekend vanwege zijn karakteristieke stijl met een selectieve focus in beschikbaar, continu en gevonden licht, waardoor zijn werk een sfeervolle, intieme en soms zelfs etherische kwaliteit krijgt, en dat in combinatie met een experimentele werkwijze en vroege omarming van nieuwe technologieën en technieken. Door zijn achtergrond als grafisch ontwerper ontwikkelde hij een diepe liefde voor print: hij is er dan ook van overtuigd dat het iets heel speciaals is om een gedrukte foto in je handen te kunnen houden

Na al jarenlang camera’s en lenzen van Canon te hebben gebruikt en vanwege zijn passie voor het gedrukte beeld, begon Booth vijf jaar geleden zijn werk te printen op een 24-inch (60,9 cm) Canon imagePROGRAF inkjetprinter met op water gebaseerde pigmentinkt. In 2013 stapte hij over op een nieuw model dat is uitgerust met een spectrofotometer. Hij zegt dat de controle over zijn werk die de printer hem geeft, van wezenlijk belang is voor zijn bedrijf en hij beveelt de machine dan ook aan voor andere fotografen die fine-art prints produceren.

Branche

Selecteer uit onderstaand keuzemenu de branche van uw keuze voor meer informatie over oplossingen van Canon in de desbetreffende sector.