Castellum de Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd:

Hoogwaardige 360 graden-projectie als publieksfavoriet

Castellum Hoge Woerd wilde de geschiedenis van het wonen en werken in de omgeving gedurende 3000 jaar, op een zo interessant mogelijke manier tonen aan haar bezoekers. In nauwe samenwerking met diverse partners koos Castellum Hoge Woerd voor een unieke oplossing met Canon XEED-projectoren in een 360 graden projectiekoepel om haar bezoekers te enthousiasmeren.

Lees de volledige Case Study [PDF, 2.6MB]

Contact opnemen met Canon

Resultaten

Unieke publiekservaring

Unieke publiekservaring

De koepelprojectie over de geschiedenis van het Castellum is een absolute favoriet waar bezoekers meerdere keren achter elkaar naar blijven kijken.

Hoge beeldkwaliteit

Hoge beeldkwaliteit

Met WUXGA 1.920 x 1.200 resolutie projecteren vijf Canon XEED WUX450ST-projectoren een naadloos beeld dat dankzij een grote scherptediepte in de objectieven overal even scherp en helder is op een holle wand.

Hoge beeldkwaliteit

Geen schaduw

Bezoekers kunnen zonder schaduw voor de projectie staan dankzij de extreem schuine lichtbaan en de unieke korte projectieafstand.

Geen schaduw

Bedrijfszekerheid

De doorlopende belasting, zelfs in de stallen, met veel stof en vochtigheid, verloopt zonder problemen of extra onderhoud.

Doelstelling

Doelstelling

Het doel van Castellum Hoge Woerd was om een zo interessant mogelijke bezoekerservaring te creëren, die maakt dat bezoekers vaker terugkomen en anderen enthousiasmeren. In nauwe samenwerking met diverse partners koos Castellum Hoge Woerd voor een unieke oplossing met Canon XEED-projectoren in een 360 graden projectiekoepel.

Uitdagingen

Het tentoonstellingsconcept rond de oude Romeinse vestingplaats moest zonder hoge beheerskosten en zonder wisseltentoonstellingen fris, ervaringsrijk en op zichzelf staand zijn.

Uitdagingen
Aanpak

Aanpak

“Om onze doelstelling te realiseren kozen wij direct voor de Canon XEED WUX450ST-projectoren. In de eerste plaats om de hoge beeldkwaliteit en belastbaarheid, maar zeker ook vanwege de flexibiliteit om die kwaliteit onder allerlei omstandigheden overeind te houden.

Door de schuine projectiebaan vanuit het objectief, met maar liefst 75% verticale lens shift, en de unieke korte projectieafstand van deze projectoren was het mogelijk om in de projectiekoepel te werken. De verdeling en aansluiting van het beeld over vijf projectoren hebben wij met behulp van speciale software ingeregeld. Het op locatie stabiel en goed werkend afstellen is echt precisiewerk wat met deze projectoren goed mogelijk is. Het resultaat is absoluut bijzonder. .

Oplossing

Castellum werkt met vijf Canon XEED WUX450ST-projectoren voor de koepelprojectie. De LCOS (Liquid Crystal on Silicon) technologie zorgt voor strakke en levendige kleuren door eliminatie van regenboogeffecten aan de randen, terwijl het gepatenteerde Canon AISYS systeem (Aspectual Illumination System) voor hoge lichtopbrengst zorgt. Dit maakt dat bezoekers vrijwel met hun neus op de projectie kunnen staan en een haarscherpe, onvervormde animatie zien. Bij de stallen zijn vier Canon XEED WUX450ST-projectoren ingebouwd “”De flexibiliteit en de kwaliteit is waarom wij kozen voor de Canon-projectoren in een waterdichte behuizing. Deze projectoren staan gekoppeld aan presentaties die via een keuzewijzer in het expositiemeubel door bezoekers geactiveerd worden. Iedere ochtend worden de presentaties opgestart via een specifieke aaneenschakeling van programmatuur en apparatuur, waarna alles de hele dag zelfstandig draait.

Oplossing

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout