Eureco-hero1.jpg

Eureco-Pharma BV plukt de vruchten nadat het zelf bijsluiters is gaan printen

Eureco-Pharma BV is een specialist in parallelimport van geneesmiddelen en het verzorgen van herverpakking van medicijnen en heeft een jaarlijkse omzet van € 40 miljoen. Tot vorig jaar werd het printen van de Nederlandstalige bijsluiters uitbesteed aan een externe leverancier. Deze aanpak had grote nadelen, waaronder levertijden tot wel vier weken en een gebrek aan flexibiliteit. Bovendien bleek dat het uitbesteden van het printen van de bijsluiters leidde tot veel afval.

Doordat Eureco-Pharma de bijsluiters nu in eigen beheer print, zijn de levertijden teruggebracht van vier weken naar slechts 24 uur. Dankzij de mogelijkheid om de folders naar behoefte te printen, is er beduidend minder verspilling, waardoor de onderneming jaarlijks duizenden euro's kan besparen. Bovendien is het proces voor vouwen en tellen dankzij de Horizon-machine geautomatiseerd, waardoor er op mankracht kan worden bespaard.

Eureco-image1
Eureco-image2

“Tot vorig jaar aanvaardde ik eenvoudig de nadelen van het uitbesteden van het printen van de bijsluiters en informeerde ik nooit naar de mogelijkheden. Toen ik echter met iemand van Canon had gesproken, begon ik de potentiële voordelen te zien.”

Jan de Kreij, algemeen directeur en eigenaar