FC-hero1

FC Dordrecht vernieuwt haar beveiligingscamerasysteem met Canon

FC Dordrecht promoveerde nog niet zo lang geleden naar de Eredivisie. De club moest haar beveiligingssysteem vernieuwen om de veiligheid van het toenemend aantal fans bij thuiswedstrijden te kunnen blijven garanderen. Tegelijkertijd moest FC Dordrecht nauwer met de plaatselijke autoriteiten samenwerken om zowel haar faciliteiten als haar fans beter te beschermen.

De huidige vernieuwing van het beveiligingssysteem is een tijdelijke oplossing voor een jaar. De club wil een nieuw, modern stadion met een veel grotere toeschouwerscapaciteit en bijbehorend geavanceerd beveiligingssysteem bouwen. Het project was bedoeld om te kijken hoe de technologie onder levensechte omstandigheden functioneerde. Het systeem zou dan bij de bouw in 2016 van het nieuwe stadion gekopieerd worden.

FC-image1

“We wilden te allen tijde beelden van extreem hoge kwaliteit kunnen opnemen, vooral in delen van het stadion met weinig licht. We hadden het idee dat overstappen van analoog op digitaal de enige manier was om dat te bereiken”

Jacques de Zeeuw, Manager beveiliging