Dankzij Canon gaat het goed met de Print Foundry in de branche voor beeldende kunst en fotografie

The Print Foundry is opgericht in 2008 onder de naam Creative Wall Art, en begon als bedrijfje waar klanten digitale foto's konden printen. Ze leverden fotoproducten voor de consument, zoals foto's op canvas en foto's in een lijstje. Later werd het bedrijf omgedoopt tot The Print Foundry en gingen ze gebruikmaken van geavanceerdere digitale printtechnologie, waardoor ze de gewenste hoge beeldkwaliteit konden leveren.

Canon’s imagePROGRAF en de bijbehorende 12-inkt printtechnologie kwam met afstand als beste uit de bus en werd geselecteerd vanwege de hoge beeldkwaliteit op verschillende materialen en de uitstekende kleurkalibratiemogelijkheden. Deze kenmerken hebben direct invloed gehad op de snelle groei van The Print Foundry bij de doelgroepen in iets meer dan een jaar tijd. Hierdoor heeft het bedrijf nu een indrukwekkend klantenbestand met onder andere grote detailhandelaars en een scala aan kunstenaars en bekende fotografen.

TPF-image1

“Canon is een geweldige partner om mee te werken. We leggen Canon vaak ideeën voor en we bespreken nieuwe ideeën voor producten met ze of overleggen hoe we de imagePROGRAF-printers het beste kunnen gebruiken. Bovendien staan ze onmiddellijk voor ons klaar als we iets nodig hebben.”

Renato Tavares, oprichter