Het einde van het boek met de status ‘uitverkocht’

Algemeen directeur van Printondemand-worldwide Andy Cork gelooft dat boeken nooit meer de status 'uitverkocht’ zullen krijgen. “Boeken hoeven in deze wereld nooit meer uitverkocht te zijn,” zegt hij. “Uitgevers die samenwerken met innovatieve digitale boekdrukkers kunnen overal en te allen tijde een boek printen, in plaats van 'uitverkocht' te moeten melden.”

Voor Printondemand-worldwide is het op aanvraag printen van boeken met digitale printers een zeer succesvol bedrijfsmodel. Ze printen meestal één enkel exemplaar van een boek, maar productieruns kunnen ook oplopen tot wel 1.500 exemplaren. Hiermee bieden ze uitgevers een volledige oplossing van voorraad-aanvulling tot eerste prints.

POD-image1

“Efficiëntie is uiteraard cruciaal, maar dat geldt ook voor betrouwbaarheid. We beschikken dan wel over geweldige apparatuur, maar als die het 10% van de tijd niet doet, is dat een probleem. Dat is ons bij Canon nooit overkomen. Zelfs als een machine het niet doet, duurt het nooit lang omdat de servicemonteurs alles binnen twee uur hebben opgelost.”

Andy Cork, Algemeen directeur, Printondemand-worldwide