Adoptie e-facturatie eenvoudiger met UBL

Adoptie e-facturatie eenvoudiger met UBL

Bedrijven en instellingen hebben dagelijks te maken met inkomende en uitgaande facturen. Steeds vaker worden facturen digitaal verwerkt. Voor het versturen en ontvangen van digitale facturen is een standaardtaal ontwikkeld: UBL. UBL staat voor Unified Business Language en is een XML-datafile speciaal voor het versturen en ontvangen van digitale facturen.

De UBL Ketentest is een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED en Platform E-factureren en biedt een platform aan softwareleveranciers die UBL in hun software mogelijk maken. Het is bedoeld om mogelijke interpretatieverschillen en dialecten weg te nemen om facturen probleemloos en elektronisch tussen verschillende administratieve toepassingen - zoals boekhoudpakketten, online factuuroplossingen en toepassingen voor factuurverwerking - te kunnen uitwisselen in UBL-formaat en te zorgen voor automatische boekingen in de administraties.

De UBL Ketentest heeft tot doel dat zoveel mogelijk organisaties deze standaardindeling voor XML gebruiken, zodat iedereen dezelfde ‘taal’ spreekt en facturen eenvoudiger kunnen worden geïmporteerd in de systemen van de ontvanger, zonder allerlei extra oplossingen in te hoeven bouwen. Ook Canon neemt deel aan de UBL Ketentest en laat daarmee zien dat haar oplossingen voor zowel ingaande factuurverwerking als voor uitgaande facturatie UBL-compliant zijn.

Als officieel UBL-member wil Canon deze standaard XML-taal voor het verzenden en ontvangen van digitale facturen in Nederland stimuleren. “Doordat wij ons hebben aangesloten bij de UBL Ketentest, willen wij de adoptie van UBL in Nederland ondersteunen en kunnen wij klanten een betrouwbaar en efficiënter platform bieden. Dit is mogelijk doordat alle handmatige werkzaamheden overbodig worden binnen de gehele keten: van leverancier tot klant”, vertelt Hubert van Dongen, Marketing Director Services & Solutions van Canon Nederland. “Zo leveren we een bijdrage aan de inburgering van digitaal factureren en daarmee aan kostenbesparing en een grotere efficiency.”

Sneller, eenvoudiger en kosteneffectiever

Alle softwareoplossingen van Canon bieden nu zowel voor inkomende als uitgaande informatie de mogelijkheid om in UBL-formaat te communiceren. Met als resultaat dat e-facturatie veel sneller en efficiënter kan verlopen. Doordat minder handmatige werkzaamheden nodig zijn, neemt de kans op fouten af en kunnen organisaties substantieel op kosten besparen. Een geautomatiseerde workflow zorgt dat facturatieprocessen en klantcommunicatie eenvoudiger worden gemaakt. Het proces van ontvangst, inboeken en valideren, betaalbaar stellen en betalen gaat zo veel sneller dan handmatige verwerking. Bij de uitwisseling van informatie kan gebruikgemaakt worden van standaarden als UBL en XML, maar desgewenst kunnen ook specifieke interfaces met een eigen bestandsindeling gerealiseerd worden.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Aanmelden CCM Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf ook in de toekomt op de hoogte van alle ontwikkelingen op gebied van Customer Communications Management

Nu aanmelden >

Vraag het onze experts

Ralph de Geest, Manager Marketing & Business Development Information Management

Neem contact met mij op >