Picture Style

De voorgeprogrammeerde keuzemogelijkheden bij Picture Style vereenvoudigen de bediening van de parameters voor beeldverwerking. Net zoals bij verschillende typen film, zal elke Picture Style resulteren in een ander kleureffect en zo aansluiten bij uw voorwaarden aan de opname – of het nu gaat om de subtiele huidtinten bij portretfotografie of de blauwe lucht van een landschap.

Bij fotografie met de programma’s in de Creatieve Zone, kunt u de scherpte, het contrast, de kleurtint en verzadiging binnen elk van de zes voorgeprogrammeerde Picture Style opties aanpassen. De drie door uzelf te programmeren opties stellen u in staat persoonlijke Picture Styles te maken die aansluiten bij uw eigen fotografische expressie. Er zijn in totaal meer dan 48.000 combinaties van instellingen mogelijk.

Picture Styles maken het ook gemakkelijk om een constante beeldkwaliteit te bereiken wanneer snel wordt gewisseld van de ene camera body naar de andere. Een EOS 400D waar de Picture Style is ingesteld op ‘Standaard’, zal foto’s produceren met dezelfde beeldkenmerken als een EOS-1D Mark III die is ingesteld op ‘Standaard’.

De Picture Style gegevens worden op het moment van fotograferen vastgelegd bij JPEG opnamen. Wanneer RAW opnamen worden gemaakt, zijn alle Picture Style gegevens later aan te passen met de Digital Photo Professional software. U kunt extra Picture Style voorkeuren downloaden bij Canon en deze gebruiken in Digital Photo Professional.

Klik hier voor Picture Style downloads en meer informatie over Picture Style.