Live View mode

De Live View mode stelt u in staat de scène in real time op het LCD-scherm van de camera te bekijken. De Live View mode maakt het gemakkelijker om foto’s te maken vanuit moeilijke posities of met een statief: het beeld kan 5 of 10 keer worden vergroot om te helpen bij handmatig scherpstellen; de belichting en scherptediepte zijn te controleren en aan te passen voordat de opname wordt gemaakt. Alle opnameprogramma’s en methoden zijn te selecteren wanneer in de Live View mode wordt gefotografeerd. Voor het vaststellen van de belichting wordt meervoudige lichtmeting gebruikt.

De informatie over de opname kan op het scherm worden gesuperponeerd om te helpen bij het voorbereiden van de opname. Tot de opties behoren helderheid en RGB histogrammen, een beeldraster om te helpen met de compositie en beeldverhoudingen voor standaard fotoformaten.

Studiofotografen kunnen de Live View mode gebruiken met behulp van een extern beeldscherm of EOS Utility. Opnamen kunnen op afstand worden gemaakt in de aanwezigheid van art directors of opdrachtgevers, zodat op de set kostbare tijd wordt bespaard.