CMOS sensor

Canons CMOS sensors worden door Canon zelf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Dankzij de nauwkeurige controle over elke productiestap, kan Canon sensoren produceren met grote afmetingen, een groot dynamisch bereik en minimale beeldruis – de basiskenmerken van EOS beeldkwaliteit.

Het CMOS verschil
De Canon CMOS sensortechnologie biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele CCD sensors. Elk pixel is voorzien van een versterker zodat het signaal nog sneller bij de beeldprocessor komt. Overbodige ladingsoverdracht wordt vermeden, het energieverbruik is lager en daardoor gaat de accu langer mee. Dankzij de geringe beeldruis is het niet nodig om bij hoge ISO waarden een concessie te doen aan de resolutie en kwaliteit. De elektronica op de chip reduceert vaste patronen en random beeldruis zodat u kunt fotograferen met ISO waarden van 6400 (equivalent). Een laagdoorlaatfilter dat voor de sensor is geplaatst, onderdrukt de valse kleuren en het moiré effect dan kan optreden bij hoge resolutie opnamen.

Breed dynamisch bereik
De grote pixels op elke Canon CMOS sensor zorgen voor een groot dynamisch bereik. Dit betekent dat de opnamen een hoger contrast hebben en meer details laten zien in de lichte en donkere delen. Subtiele nuances in kleur en licht worden nauwkeurig gereproduceerd. De grote pixels zijn ook beter in staat het licht efficiënter te verzamelen en gedragen zich daardoor gevoeliger bij weinig omgevingslicht.

Sensorformaten
APS-C (22,5 x 15 mm):   EOS 40D, EOS 450D, EOS 400D
APS-H (29 x 19 mm):   EOS-1D Mark III
Volbeeld (36 x 24 mm):  EOS-1Ds Mark III, EOS 5D

Picture_CMOS Sensor 2

Klik hier voor meer informatie over de sterke punten Canons CMOS technologie.