High-speed - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14-16 frames per seconde

Word een actieheld met high-speedprestaties.

14 fps met volledige AF/AE tracking, 16 fps in Live View-opnamen

Professionele fotografen krijgen nooit een tweede kans. Daarom is het van cruciaal belang de kans om beslissende momenten, zoals het vieren van een doelpunt of het passeren van de finishlijn, met optimale nauwkeurigheid en scherpte vast te leggen zo groot mogelijk te maken. Canon's technici weten dit en hebben een maximale spiegeltransportsnelheid van 14 fps1 met volledige AF/AE tracking gerealiseerd.

Opname in Live View-modus legt de prestatielat nog hoger en maakt 16 fps1 continue opname mogelijk wanneer scherpstelling en belichting worden vergrendeld bij de eerst opname. Deze framerate overtreft de maximale snelheid van de opgeklapte spiegel van de EOS-1D X en heeft als extra voordeel dat het nog altijd mogelijk is om de scène tijdens de opname in Live View te bekijken.

1Maximale continue opname met hoge snelheid met volledig opgeladen LP-E19-accu, 1/1000 sec. of snellere sluitertijd, ISO 51.200 of lager met maximaal diafragma (afhankelijk van de lens)

eos-1d-x

Dubbele 'DIGIC 6+'-processor

De 20,2 Megapixel CMOS-sensor kan de high-speed uitleessnelheid pas uitvoeren als de EOS-1D X Mark II een front-end verwerkingscircuit gebruikt met de dubbele 'DIGIC 6+' processor voor de snelle verwerking van het signaal. Door de onvoorstelbare kracht van deze processoren worden zowel bij hoge als lage ISO-waarden een groter bereik en betere ruisreductie mogelijk, worden beelden weergegeven met de natuurlijke huidtinten waar Canon bekend om staat, worden diverse lenscorrecties in realtime toegepast op JPEG-beelden, zelfs wanneer er wordt gewerkt met circa 16 fps in Live View, en worden video's opgenomen met DCI 4K tot 60 fps of in Full HD tot 120 fps.

Snel terugkerende spiegel

Om de hoge framerates te halen waar de EOS-1D X Mark II toe in staat is, en om snelle en nauwkeurige AF te bieden, is het essentieel dat er nagenoeg geen spiegelbeweging is en de spiegels zo snel en nauwkeurig mogelijk terugkeren naar hun posities. Om dit te bereiken, beschikt de EOS-1D X Mark II over een systeem met twee aandrijvingen, een voor de spiegel en een voor het spannen van de sluiter, met behulp van afzonderlijke aandrijvingen met een hoog koppel. Hierdoor is een hoge snelheid mogelijk, maar voorkomt het ook dat de twee verschillende fasen elkaar beïnvloeden. De spiegelaandrijving en sluiterspanaandrijving hebben een ondersteuning gemaakt van elastisch materiaal. Dit vermindert het geluidsniveau en zorgt ervoor dat er tijdens de opname slechts minimale trillingen te voelen zijn.

eos-1d-x

CFast 2.0™-media

De EOS-1D X Mark II is de eerste EOS-camera voor stilstaande beelden met een CFast 2.0™-kaartsleuf naast de CompactFlash-kaartsleuf. CFast 2.0™ is in grootte vergelijkbaar met CompactFlash, maar heeft verzonken contactpunten waardoor de kaart robuuster is en waardoor de pinnen minder snel zouden moeten buigen. CFast 2.0™ heeft op dit moment een schrijfsnelheid van maximaal 440 MB/s, wat drie keer sneller is dan de snelste CompactFlash (150 MB/s). Zulke hoge schrijfsnelheden maken het mogelijk om snel achter elkaar continue opname in RAW te maken (tot wel 170 beelden op volledige resolutie). Daarnaast zorgt de ondersteuning voor de exFAT-indeling2 ervoor dat de bestandsgrootte niet langer beperkt is tot 4 GB, zodat het niet meer nodig is om bestanden samen te voegen bij het opnemen van video's.

2Ter ondersteuning van de voorgaande FAT32-indeling bij CF-kaarten van 128 GB of minder, is de beperking van de bestandsgrootte van 4 GB nog altijd van toepassing.

eos-1d-x

Touch panel LCD-scherm met hoge resolutie

Hoogwaardige foto's van de EOS-1D X Mark II kunnen het beste worden bekeken op een hoogwaardig LCD-scherm op het moment dat ze worden gemaakt. Om dit mogelijk te maken is de EOS-1D X Mark II voorzien van een Clear View LCD II met een aspect ratio van 3:2 en een ongewijzigde monitor van 3,2 inch. De pixeldichtheid van het scherm is circa 1,25 x vergroot en het aantal dots is verhoogd tot 1,62 miljoen, in vergelijking met de EOS-1D X.

Dankzij het capacitieve touchscreen is het eenvoudig om AF-punten te selecteren of om te wisselen en kan een vergrote weergave worden ingesteld bij fotograferen in Live View- of video-opnamemodus.

Intelligente zoeker II

eos-1d-x

Als professional mag je de actie natuurlijk nooit uit het oog verliezen. Elke seconde dat je niet in de zoeker kijkt, loop je het risico een cruciaal moment te missen en daarom hebben Canon's technici goed geluisterd naar feedback uit de EOS-community en meer informatie toegevoegd aan de EOS-1D X Mark II-zoeker. Deze informatie kan worden aangepast aan de vereisten van de fotograaf. Het is nu eenvoudig om instellingen te wijzigen en de camerastatus te controleren zonder je oog van de zoeker af te halen.

Controleer en wijzig alle instellingen in de zoeker, inclusief de opnamemodus, meetmethode, witbalans en transportmodus en krijg waarschuwingen bij knipperdetectie.

Doordat je bijna 100 procent zicht hebt door de zoeker, kun je het hele kader zien dat je wilt vastleggen. Het eye-point van 20 mm biedt een alomvattend beeld van de actie voor de lens. Daardoor is het eenvoudig om de compositie te maken precies zoals je wilt.

Dual Axis Electronic Level

eos-1d-x

De Dual Axis digitale waterpas helpt fotografen de camera recht te houden tijdens de opname. Dit is een pluspunt als je streeft naar een rechte horizon of wanneer je architectuur fotografeert. Zowel bewegingen voor- en achteruit (pitch) als bewegingen zijwaarts (roll) worden gedetecteerd in stappen van 1° en het niveau wordt weergegeven in zowel de zoeker (boven de focuspunten) als op het LCD-scherm, waardoor dit een handig hulpmiddel in donkere omstandigheden is als referentiepunten moeilijk te zien zijn in de zoeker.

Custom Quick Control-scherm

Iedere fotograaf werkt anders en heeft speciale vereisten als het aankomt op het bekijken en wijzigen van opname-informatie en -instellingen. Voor een eenvoudige workflow kun je snel en gemakkelijk het type, de grootte en de positie van pictogrammen aanpassen op het scherm Snel instellen van het cameramenu Aangepast. Zo kun je je meest gebruikte instellingen moeiteloos vinden.

eos-1d-x

Betere duurzaamheid en betrouwbaarheid

Als een toonaangevend professioneel model ligt de EOS-1D X Mark II twee stappen voor op andere EOS DSLR's wat betreft vormgeving en teststandaarden. De EOS-1D X Mark II-sluiter is ontworpen voor circa 400.000 cycli en heeft een enorm hoog prestatieniveau. De spiegel en bijbehorende bedieningselementen zijn ontworpen om dat niveau te evenaren.

Niet alleen de transportmechanismen aan de binnenzijde zijn ontworpen en ontwikkeld voor algehele duurzaamheid als professioneel model, maar ook de knoppen en bedieningselementen die door de fotograaf worden gebruikt, zijn getest op datzelfde duurzaamheidsniveau.

Behuizing van magnesiumlegering, ultieme weersbestendigheid

Net als voorgaande camera's uit de EOS-1-serie, is de EOS-1D X Mark II ontworpen voor constant, professioneel gebruik onder zware omstandigheden. De behuizing heeft dezelfde stof- en spatwaterbestendige constructie als die van de EOS-1D X met in totaal 76 afdichtingen rond knoppen en aanhechtingspunten op de body om ervoor te zorgen dat water en stof niet kunnen binnendringen. In combinatie met EF-lenzen en de Speedlite 600EX-RT flitser uit de Canon L-serie wordt de weersbestendige afdichting behouden dankzij de rubberen pakkingen rond de aanhechtingspunten. Dit in combinatie met de behuizing en interne structuur van magnesiumlegering maakt de camera sterk en robuust, en klaar voor zwaar, professioneel gebruik.

eos-1d-x
eos-1d-x

Warmteafvoer

Wanneer je lange tijd achter elkaar en snel video opneemt of fotografeert zonder onderbrekingen, krijgen de CMOS-sensor en Dual 'DIGIC 6+' processoren te maken met een enorme hoeveelheid data en dat genereert weer een behoorlijke hoeveelheid warmte. Deze warmte wordt overgedragen van de sensor en processoren naar de bovenzijde van de accuruimte en wordt afgevoerd via een speciale warmtepijp zodat de camera altijd klaar voor gebruik is.

Het EOS-1D X Mark II-warmteafvoersysteem en de krachtige processoren maken continue 4K-opname mogelijk tot 29 minuten en 59 seconden.