4K-video's - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

4K 60p video-opname

Maak indruk op je publiek met een op-het-puntje-van-je-stoel-resolutie.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF is fasedetectie AF-technologie op basis van een sensor. Deze technologie is ontworpen om vloeiende, hoogwaardige scherpstelling in movies te leveren en snelle autofocus te bereiken bij het maken van foto's in de Live View-modus. Deze door Canon ontwikkelde technologie is ideaal voor het creëren van professioneel ogende focus-pull-effecten. Het onderwerp blijft scherpgesteld terwijl het zich naar de camera toe beweegt en de achtergrond blijft zacht en onscherp – een specifiek kenmerk van EOS Movies.

De scherpstelsnelheid is verdubbeld, van vijf stappen op de EOS 7D Mark II naar tien stappen op de EOS-1D X MARK II zodat snellere en soepelere focusovergangen mogelijk zijn. Nu wordt circa 80 procent van het sensorgebied gedekt en werkt het systeem met alle EF-lenzen, onder alle omstandigheden en met alle kwaliteits- en formaatinstellingen voor video-opname.

Onvoorstelbare EOS 4K 60p-movies

Canon's ervaringen op het gebied van DSLR-video's zijn verzameld in de EOS-1D X Mark II, waardoor film- en documentairemakers de mogelijkheid wordt geboden hun verhalen met een prachtige 4K-resolutie en diverse framerates gestalte te geven. 4K-video's worden intern vastgelegd in de DCI 4K-standaard op 4096 x 2160 (17:9 ratio) met een native resolutie op de sensor voor ultieme scherpte en de hoogst mogelijke kwaliteit.

De uitgebreide keuze aan framerates geeft de 4K-workflow flexibiliteit. De mogelijke framerates zijn 23,98, 24, 25, 29,97, 50 of 59,94 fps. Scherpstellen in 4K is naar verluidt lastig, maar het wordt eenvoudig en nauwkeurig gemaakt in de EOS-1D X Mark II met Dual Pixel CMOS AF. Voor interne opslag worden CFast 2.0™-media aanbevolen en de EOS-1D X Mark II kan tot 29 min. 59 sec. continue 4K-video opnemen met een van de beschikbare framerates.

eos-1d-x

8,8-Megapixel frame grab uit 4K-video's

Beelden die worden vastgelegd in een 4K-opname, zelfs met 60 fps, kunnen ook worden gebruikt om 8,8 Megapixel stilstaande beelden van hoge resolutie te extraheren. De gebruiker kan het beeldmateriaal vanaf de achterkant van de camera bekijken en een afzonderlijk opnameframe extraheren. Dit is ideaal voor snelbewegende onderwerpen waar opname met zeer hoge fps nodig is of voor diegenen die zowel foto's als video's in hoge resolutie aan klanten moeten leveren.

120p-video met hoge framerate

Naast de mogelijkheid om video's in 4K op te nemen, kan de EOS-1D X Mark II ook in Full HD met 120p of 100p werken. Hoewel veel camera's die met een hoge framerate video's opnemen, de focus vergrendelen, kan de EOS-1D X Mark II zelfs met framerates van 120p/100p via Dual Pixel CMOS AF scherpstellen met AF-punten.

De video met hoge framerate wordt opgenomen als een slow motion video op ¼-snelheid zonder geluid, waarbij de tijdscode 4 seconden telt voor iedere seconde die wordt opgenomen, met een maximale opnametijd van 7 minuten en 29 seconden.

eos-1d-x

HDMI-uitgang

Een heldere, ongecomprimeerde 8-bits Full HD-video met een ratio van 4:2:2 kan extern worden opgenomen via de HDMI-uitgang1. Omdat geluid ook via de HDMI-uitgang kan worden uitgevoerd, zijn geluidscontrole en geluidsopname naar een extern apparaat eveneens mogelijk.

Het alternatief is dat een extern scherm wordt aangesloten op de HDMI-aansluiting om de video-opname bij te houden, met of zonder informatieweergave van de video-instellingen op een extern scherm. Om bijhouden van de opnamen te vereenvoudigen, is gelijktijdige weergave mogelijk op het LCD-scherm van de camera en een extern scherm via HDMI.

14K HDMI-uitvoer wordt niet ondersteund.

Hoofdtelefoonpoort en kabelingang

Er kan een externe microfoon worden aangesloten op de microfoonaansluiting voor stereogeluidsopname. Met de hoofdtelefoonaansluiting is het mogelijk om tijdens de opname het geluidsniveau te controleren.

Met ondersteuning voor een uitgebreid frameratebereik, diverse opname-indelingen en filmaccessoires biedt de EOS-1D X Mark II professionele opnameprestaties die veel verder gaan dan die van de EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Video-opname met afstandsbediening

Met de WFT-E8 Wi-Fi-zender kan een smartphone of tablet worden gebruikt om video-opname te starten of stoppen via de Canon Camera Connect-app (iOS en Android). Zodra de video-opname is begonnen, gaat deze door, ook als de verbinding tussen de camera en de smartphone of tablet wordt verbroken, bijvoorbeeld bij opname met een drone. De WFT-server is nu ook compatibel met video-opname en biedt uitgebreidere instellingen in vergelijking met de Camera Connect-app.