Compatibiliteitsinformatie over Canon's digitale compactcamera's met Wi-Fi

Met Canon's digitale compactcamera's met Wi-Fi technologie kun je op verschillende manieren verbinding maken en foto's en video's delen met andere apparatuur en via internet. Deze pagina bevat de vereiste specificaties voor ieder soort verbinding en belangrijke informatie over het gebruik van de Wi-Fi functie.

Wi-Fi compatibiliteitstabel

Functie Via een rechtstreekse verbinding
(bijv. voor verbinding buitenshuis)
Via een Wi-Fi access point
(bijv. voor verbinding met een Wi-Fi thuisnetwerk)
Foto's overbrengen naar een andere
Canon-camera met Wi-Fi
Beschikbaar voor alle Canon-camera's met Wi-Fi
Niet beschikbaar

Aansluiten op en opnamen delen met smartphones of tablets, GPS-locaties toevoegen of op afstand opnamen maken met een mobiel apparaat met de gratis Canon- CameraWindow-app. Klik voor compatibiliteitsinformatie op de onderstaande koppelingen:Beschikbaar voor:


Mobiele apparaten met Apple iOS


Mobiele apparaten met Android*

Beschikbaar voor:


Mobiele apparaten met Apple iOS


Mobiele apparaten met Android

Delen via onlineservices:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-mail
Online CiG-album

(Voor online delen is toegang tot image.canon vereist)

Als de camera wordt aangesloten op een mobiel apparaat met ondersteuning voor Wi-Fi tethering/ AP-technologie voor mobiele hotspots

(Mobiele apparaten dienen toegang tot een mobiel gegevensnetwerk te hebben. Hieraan zijn mogelijk aanvullende kosten verbonden.)

Beschikbaar voor alle Canon-camera's met Wi-Fi

Je kunt een back-up van foto's maken op: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
een computer

(Voor de back-upfunctie is toegang tot image.canon vereist)

Als de camera** is aangesloten op een mobiel apparaat met ondersteuning voor Wi-Fi tethering/ AP voor mobiele hotspots

(Mobiele apparaten dienen toegang tot een mobiel gegevensnetwerk te hebben. Hieraan zijn mogelijk aanvullende kosten verbonden.)

Beschikbaar**

Verbinding maken met een computer met Wi-Fi Niet beschikbaar

Verkrijgbaar

Foto's rechtstreeks printen via een wireless netwerk vanaf een computer die compatibel is met PictBridge Beschikbaar*


Beschikbaar*

* Niet beschikbaar op de IXUS 510 HS en IXUS 240 HS.
** Niet beschikbaar op de PowerShot S110, IXUS 510 HS en IXUS 240 HS.

Aanvullende informatie

Verbindingen

De rechtstreekse Wi-Fi verbinding gebruikt de camera als access point waarmee het doelapparaat verbinding kan maken. Hierdoor kan de camera verbinding maken met andere Wi-Fi apparatuur, zelfs wanneer er geen extern Wi-Fi-access point beschikbaar is.

Wanneer je geen gebruik maakt van een rechtstreekse Wi-Fi verbinding, moet de camera met een Wi-Fi-access point worden verbonden (bijv. wireless internetrouter in thuisnetwerk) om met andere Wi-Fi apparatuur te kunnen communiceren.

Hoewel deze camera's connectiviteit met Wi-Fi access points ondersteunen, kunnen ze niet worden gebruikt in wireless netwerken zoals openbare wireless hotspots waarvoor verificatie via een webbrowser is vereist.

In bepaalde landen of gebieden gelden mogelijk beperkingen voor wireless gegevensverbindingen (waaronder Wi-Fi). Gebruik van de Wi-Fi functie moet voldoen aan lokale wetten en regels in het land en de regio waar het systeem wordt gebruikt en aan alle beperkingen op het gebruik van elektronica.

Het is mogelijk om maximaal 50 foto's tegelijk te versturen. Als overdracht met volledige resolutie niet nodig is, wordt een optie voor automatische aanpassing van het fotoformaat aangeboden. Het is ook mogelijk om films te verzenden zolang de totale opnameduur niet langer is dan 2 minuten.

Smartphones en tablets

Je kunt op twee manieren foto's van deze camera's delen met smartphones/tablets:
A) selecteer op het camerascherm de foto's die moeten worden gedeeld en kopieer ze naar de fotogalerie van de smartphone of
B) gebruik de app Canon CameraWindow om de inhoud van de camera op het scherm van de smartphone te bekijken en de foto's te selecteren die je in de fotogalerie van de smartphone wilt opslaan of online wilt uploaden (alleen Android).

De Canon CameraWindow-app moet zijn geïnstalleerd om de camera verbinding te kunnen laten maken met een smartphone. Ga voor meer informatie over compatibiliteit met het apparaat en voor het downloaden van de app naar:

Voor een NFC-compatibele Android-smartphone (OS 4.0 of hoger): activeer NFC en houd de smartphone tegen de N-markering (NFC) van de camera. Hierdoor wordt Google Play op de smartphone gestart. Zodra de CameraWindow-
downloadpagina wordt weergegeven, download en installeer je de app. Na installatie kan NFC worden gebruikt voor het starten van de app.

GPS via mobiel

Met een Canon-compactcamera met GPS via mobiel kun je locaties aan je afbeeldingen toevoegen. Als je deze functie wilt gebruiken, heb je een smartphone of een tablet nodig met een GPS-module en de app Canon CameraWindow. De smartphone of tablet houdt bij op welke locaties je opnamen maakt met de camera. Als je alle opnamen hebt gemaakt, kun je via de WiFi verbinding de locaties die door de smartphone zijn vastgelegd, synchroniseren met de foto's in de camera.

Je smartphone als afstandsbediening

Je kunt de camera via je smartphone tot op een afstand van 5 meter wireless bedienen, perfect als je zelf ook op een groepsopname met vrienden en familie wilt staan of als je opnamen maakt van dieren in het wild. Je verbindt de camera eenvoudigweg via Wi-Fi met je smartphone en je kunt de sluiterknop, zoomfunctie, flitser en timer bedienen met behulp van een live beeld van de speciale app.

Uploaden naar internet vanaf de camera

Wanneer je verbinding hebt met een mobiel apparaat:
Sommige mobiele apparaten, zoals smartphones, bieden ondersteuning voor Wi-Fi-tethering of een access point voor mobiele hotspots. Op deze manier kunnen ze een mobiele gegevensnetwerkverbinding delen met andere apparaten, waaronder Canon-camera's met Wi-Fi. De camerafunctie voor direct delen werkt bij gebruik van een verbinding via tethering hetzelfde als wanneer de camera is verbonden met een gewoon Wi-Fi access point (zie hieronder). Voor verbinding via tethering worden door je mobiele provider mogelijk hogere kosten in rekening gebracht.

Wanneer je verbinding hebt met een Wi-Fi access point:
Als je foto's met de camera naar webservices wilt uploaden, heb je toegang nodig tot een Wi-Fi access point en tot image.canon. Foto's worden in je image.canon-onlinealbum opgeslagen en er wordt een koppeling naar elk nieuw album aan je Facebook- of Twitter-account of aan de tekst van het e-mailbericht toegevoegd.
Wanneer je afbeeldingen deelt op Facebook kun je ook aangeven of de foto alleen op Facebook, alleen op image.canon of op beide accounts moet worden opgeslagen.
Als de bestemming YouTube is, wordt de film geüpload en rechtstreeks in je YouTube-account opgeslagen.
Je kunt je opnamen ook verzenden naar je irista, Flickr- en Google Drive-account.

image.canon

image.canon is een online tool voor het delen van foto's en video's. Hiermee kun je probleemloos grote hoeveelheden foto's opslaan, zelfs met volledige resolutie, dankzij de persoonlijke opslagcapaciteit van maximaal 10 GB. Met behulp van een gemakkelijke interface kun je foto's zoeken, gecombineerde foto- en filmalbums maken met de mogelijkheid om commentaar van vrienden te ontvangen, en albums rechtstreeks via e-mail en sociale netwerksites te delen. Canon-camera's met Wi-Fi gebruiken image.canon om diverse webservices zoals sociale netwerkdiensten en e-mail rechtstreeks vanaf de camera op te roepen.

Een back-up maken op je computer of online (Image Sync/Send via Server)

Een image.canon-account is vereist om back-ups van foto's te maken via de functie Image Sync of Send via Server. Je kunt online een back-up maken van geselecteerde foto's (op irista, image.canon, Flickr en Google Drive), maar ook op een computer.

Aansluiten op een computer

Het is mogelijk om de camera wireless op een computer aan te sluiten als deze beide zijn aangesloten op hetzelfde Wi-Fi netwerk (bijv. een eigen Wi-Fi router). De CameraWindow DC-software moet op de computer zijn geïnstalleerd voordat je de camera aansluit.

Printen vanaf de camera

Foto's kunnen wireless vanaf de camera worden geprint op printers die compatibel zijn met PictBridge via Wireless LAN, inclusief bepaalde Canon-printers SELPHY en PIXMA.


- Wi-Fi is een merknaam waarmee de interoperabiliteit van wireless LAN-apparatuur wordt gecertificeerd.
- Compatibele wireless LAN-standaarden zijn IEEE802.11 b, g en n (alleen 2,4 GHz-band). Infrastructuurmodus (WPS-compatibel), Ad hoc-modus. Beveiliging: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
- De informatie op deze pagina is niet van toepassing op de Canon IXUS Wireless digitale camera die in 2005 op de markt is gebracht.
<em>Het FLICKR-merk is een gedeponeerd handelsmerk van Yahoo! Inc.