Canon PowerShot G1 X Mark II

PowerShot G1 X Mark II

Dankzij de grote sensor en het snelle f/2 zoomobjectief levert de PowerShot G1 X Mark II DSLR-prestaties en veelzijdigheid met het formaat van een compactcamera.

PowerShot G1 X Mark II

Voordelen

 • Grote 1,5-type 18,7 x 14,0 mm Canon CMOS-sensor met multi-aspect shooting
 • Maak 12,8 Megapixel foto's (3:2)* en movies in Full HD-video met DSLR-beeldkwaliteit
 • Wees creatief met scherptediepte, met een snel f/2-3.9, 24mm-objectief met 5x zoom en een diafragma met 9 lamellen
 • Snelle beeldverwerking en gevoelige bediening dankzij DIGIC 6
 • Maak de prachtigste foto's, zelfs bij weinig licht, dankzij HS System en max ISO 12.800
 • De Intelligent IS-beeldstabilisatie beschermt tegen camerabewegingen
 • Nauwkeurige 31-punts AiAF. Nauwkeurige handmatige scherpstelling dankzij Manual Focus Peaking
 • Instelbare Dual Control Rings en een intuïtief touchscreen voor een bediening die aan al je wensen voldoet
 • Wi-Fi en Image Sync voor het eenvoudig delen van foto's en het maken van back-ups. Maak verbinding met een smartphone of tablet om opnamen op afstand te maken
 • Optionele EVF voor een traditionele bediening
 • 14 bits RAW en DPP-software integreren probleemloos in elke workflow

Meer productinformatie

Bekijk Canon PowerShot G1 X Mark II in detail

DSLR-beeldkwaliteit met een compactcamera


De grote 1,5-type sensor van de PowerShot G1 X Mark II heeft een oppervlak dat gelijk is aan de APS-C, met een formaat van 18,7 x 14,0 mm. Hij heeft een resolutie van 12,8 Megapixel (3:2) en gebruikt Canon’s CMOS-technologie voor DSLR-beeldkwaliteit. Gebruik de Multi-aspect Sensor om 12,8 Megapixel afbeeldingen met een hoogte-breedteverhouding van 3:2 of 13,1 Megapixel afbeeldingen met een hoogte-breedteverhouding van 4:3 met dezelfde effectieve brandpuntsafstand vast te leggen.*

Geweldige prestaties bij weinig licht


De 1,5-type sensor van de PowerShot G1 X Mark II en DIGIC 6-processor staan garant voor geweldige prestaties tot ISO 12.800. HS System, in combinatie met een lichtsterk f/2-3.9 objectief, zorgt voor prachtige opnamen bij weinig licht, voor superieure helderheid en kleuren, ongeacht de omstandigheden. Intelligent IS selecteert uit 8 opties de optimale modus voor de Optical Image Stabilizer om onscherpe foto's door camerabewegingen te verminderen.

Precisie-objectief met 5x zoom


De PowerShot G1 X Mark II beschikt over een 24mm-ultragroothoekobjectief met 5x optische zoom. Met Canon’s precisietechnologie en deskundigheid op het gebied van geavanceerde objectieven voor scherpe beelden met een hoge resolutie. Grote 1,5-type sensor, in combinatie met het lichtsterke f/2-3.9 diafragma met 9 lamellen zorgt voor een perfecte isolatie van onderwerpen met een vloeiende achtergrondvervaging.

Leg het moment vast


Een DIGIC 6-processor zorgt voor een snelle, gevoelige bediening, dus je bent altijd klaar om dat ene beslissende moment vast te leggen. Intensieve 31-punts AiAF vergrendelt de scherpstelling van onderwerpen snel en nauwkeurig, terwijl je de scherpstelling handmatig kunt aanpassen met een van de Dual Control Rings rond de objectiefcilinder van de camera. Manual Focus Peaking draagt nog verder bij aan de nauwkeurigheid door gebieden waarop is scherpgesteld te markeren.

Wireless opnamen op afstand en Image Sync


Verbind de PowerShot G1 X Mark II via Wi-Fi met een compatibele smartphone via de speciale Mobile Device Connect Button van je camera of NFC. Als de verbinding is gemaakt, kun je met de Canon Camera Window-app de PowerShot G1 X Mark II op een afstand van maximaal 5 m wireless bedienen. De Mobile Device Connect Button kan ook worden gebruikt voor Image Sync, zodat je foto's en movies eenvoudig kunt opslaan op je computer, Flickr™ en Google Drive™, via image.canon.**

Speciaal voor jou ontworpen


Pas de PowerShot G1 X Mark II aan jouw werkwijze aan. Vaak gebruikte functies kunnen worden toegevoegd aan een aangepast menu zodat je ze makkelijker kunt vinden als je ze nodig hebt. Instelbare Dual Control Rings rond de objectiefcilinder van de camera kunnen worden geprogrammeerd om verschillende instellingen aan te passen.

Leg beelden vast vanuit alle hoeken


Een hoogwaardig LCD-touchscreen, met een resolutie van 1.040k dots, gebruikt sRGB-kleurweergave voor perfecte kleurgetrouwheid, helderheid en contrast. Dankzij het kantelscherm en de intuïtieve bediening is de PowerShot G1 X Mark II snel en eenvoudig te gebruiken, zelfs bij het maken van opnamen vanuit ongebruikelijke hoeken. Rust de camera uit met een optionele gevoelige elektronische zoeker voor een traditionelere bediening.

Nieuwe creatieve mogelijkheden


Experimenteer met geavanceerde opnamemodi en ontdek nieuwe creatieve mogelijkheden. De Hand-held HDR- en de Background Defocus-modi leggen meerdere afbeeldingen snel achter elkaar vast en voegen ze samen voor een professioneel ogend resultaat. De Star modi bieden een gemakkelijke manier om spectaculaire astrofotografie vast te leggen.

Naadloze workflow


14-bits RAW-bestanden en Canon DPP-software optimaliseren de kwaliteit tijdens de nabewerking en integreren naadloos in je bestaande bewerk- of printworkflows.

Ergonomische hantering


De PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition (beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika) heeft een grote ergonomische grip voor een gebruiksvriendelijke bediening.

*Multi-aspect Sensor legt 12,8 Megapixel opnamen vast met een hoogte-breedteverhouding van 3:2 bij de standaardinstellingen. 13,1 Megapixel opnamen met een hoogte-breedteverhouding van 4:3 kunnen worden vastgelegd met dezelfde effectieve brandpuntsafstand.

*Ondersteuning voor Wi-Fi varieert per systeem en regio. Meer informatie vind je op www.canon.nl/wirelesscompacts
Voor direct delen via internet, Image Sync en de functies voor Verzenden via server is een image.canon-account vereist. image.canon wordt in bepaalde landen of gebieden mogelijk niet ondersteund. Ga naar www.canon.nl/cig voor meer informatie.
Facebook en het F-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Facebook Inc.
Google Drive™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.
Twitter is een geregistreerd handelsmerk van Twitter Inc.
Het FLICKR-merk is een geregistreerd handelsmerk van Yahoo! Inc.

Onderscheidingen

Productspecificaties

Lees meer over de functies en de mogelijkheden van Canon PowerShot G1 X Mark II.

1.5 type CMOS

Grote sensor met DSLR APS-C-formaat

f2.0-3.9

Grote diafragmaopening binnen het volledige zoombereik

12.8MP CMOS 3-2 aspect ratio

12,8 Megapixel CMOS met hoogte-breedteverhouding van 3:2

Dual Control Rings

Twee instelbare objectiefringen

Powerful DIGIC processing

Krachtige DIGIC-verwerking

Great low-light shots

Prachtige foto's bij weinig licht

5x optical zoom, ultra wide-angle

5x optische zoom, ultragroothoek

Steady shots in every situation

Stabiele foto's en video's in elke situatie

Share and backup images wirelessly

Beelden wireless delen en back-ups maken

NFC simplifies smartphone sharing

NFC vereenvoudigt delen via smartphones

Remote Shooting WiFi

Bedien de camera met een smartphone

Tilt to shoot up high or down low

Kantelbaar, om hoog of laag opnamen te maken

14-bit RAW

Vloeiende overgangen met 14-bits RAW

Aperture and shutter speed control

Instellingen van diafragma en sluitersnelheid veranderen

High maximum ISO sensitivity

Hoge maximale ISO-gevoeligheid

1080p movies

1080p-video's

Create SLR style background blur

Onscherpe achtergrond maken

Capture starry skies with ease

Gemakkelijk foto's vastleggen van de sterren

Handheld_HDR

HDR-opnamen maken zonder statief

Neutral Density Filter

ND-filter

 • PowerShot G1 X Mark II

 • Accu NB-12L

 • Acculader CB-2LGE

 • Draagriem NS-DC11

 • AC-kabel

 • Gebruikershandleiding

DSLR-kwaliteit dankzij de grote, zeer gevoelige sensor

Voor een verbluffende beeldkwaliteit beschikt de PowerShot G1 X Mark II over een groot 1,5-type Multi-aspect sensor. Met een opnamegebied dat ongeveer 2x groter is dan bij 1,0-type sensoren en 5,7x groter dan bij 1/1,7-type sensoren die gewoonlijk worden gebruikt voor geavanceerde compactcamera's, biedt deze camera DSLR-kwaliteit in een compacte vorm. De 1,5-type sensor geeft fotografen ook meer controle over scherptediepte en zorgt voor beelden met een uitzonderlijk laag ruisniveau, zelfs wanneer een hoge ISO wordt gebruikt in situaties met weinig licht.

sensor-range.jpg