Imitatieaccu's

Waarschuwingen met betrekking tot vervalste lithium-ionaccu's en opladers.

De waarschuwing geldt voor de volgende productgroepen van Canon:

  • Digitale compactcamera's
  • Digital SLR-camera's
  • Digitale videocamera's

Onlangs is bevestigd dat er vervalste lithium-ionaccu's en opladers voor digitale compactcamera's, digitale SLR-camera's en digitale videocamera's van Canon in omloop zijn op de markt, met name op veilingwebsites .

Vervalsingen voldoen meestal niet aan de veiligheidseisen van de gestelde kwaliteitsstandaarden. Dit kan leiden tot een aantal problemen tijdens het gebruik of het opladen:

  • Storingen
  • Overmatige hitte 
  • Barsten en lekkage, explosies of brand 
  • Lichamelijk letsel zoals brandwonden en blindheid

Uit veiligheidsoverwegingen vraagt Canon haar klanten om geen imitatieproducten te gebruiken of in de winkel of online te kopen.

Canon aanvaardt geen aansprakelijkheid voor storingen of ongelukken die zijn veroorzaakt door het gebruik van lithium-ionaccu's en opladers van andere merken, waaronder imitaties.

Canon waardeert je vertrouwen in haar originele Canon-producten.

Voorbeeld van vervalsing
(naam van origineel product: BP-511-accu)
Hoe kan ik zien of het een origineel product is?

Naast de duidelijke aanwijzingen die hier zijn genoemd, kunt u gemakkelijk zien of u te maken heeft met een originele accu door te kijken naar het unieke hologram dat u aantreft op de verpakking van originele Canon accu’s. Dit hologram dient in horizontale banen het woord ‘Canon’ te bevatten. Tussen deze banen is bovendien een schroefvorm zichtbaar waar het woord ‘Genuine’ op is geprint. Daarnaast wijzigt de kleur van het hologram van een goudkleurige naar een groene tint wanneer het product in horizontale richting wordt gekanteld. Als deze kleurverandering niet optreedt, dan is het hologram niet echt. Zorg dat u altijd controleert of het hologram echt is.

Voor meer informatie over namaak accu’s, raadpleegt u het document “Notice Concerning Counterfeit Battery Packs” van de Camera & Imaging Products Association (CIPA) op http://www.cipa.jp/battery/index_e.html