XF100

Canons XF100 is de kleinste camcorder met een MPEG-2-codec (4:2:2) met 50 Mbps. Uitzonderlijke veelzijdigheid dankzij mogelijkheid voor opnemen op CF-kaart, professionele audio en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden.

Voordelen

  • MPEG-2-opname (4:2:2) op 2 CF-kaarten tot 50 Mbps
  • Licht, compact ontwerp; XLR-ingangen
  • 10x zoom Canon HD-video-objectief
  • Full HD Canon CMOS type 1/3
  • 3D Assist-functies; modus voor infraroodopnamen
  • 8,8 cm (3,5 inch), 920k-dots LCD; 0,6 cm (0,24 inch), 260k-dots EVF
  • Variabele framerate

Meer productinformatie

Bekijk de Canon XF100 in detail

MPEG-2-opnamen maken met maximaal 50 Mbps (4:2:2)


De XF100 legt beelden vast als MPEG-2 (4:2:2) MXF-bestanden (Media eXchange Format) - tot 1920 x 1080 Full HD bij 50 Mbps - op relatief voordelige en algemeen verkrijgbare CF-geheugenkaarten (CompactFlash). Relay Recording via twee kaartsleuven om ononderbroken te blijven filmen. Dankzij Double Slot Recording worden de beelden op beide kaarten vastgelegd.

Licht, compact ontwerp; XLR-ingangen


Dit duurzame, lichtgewicht apparaat is uitzonderlijk veelzijdig, zodat je altijd en overal over buitengewone functionaliteit kunt beschikken. Lineaire PCM-audio kan worden vastgelegd via twee XLR-ingangen en met de stereomicrofoon op de voorzijde van het apparaat.

10x zoom Canon HD-video-objectief


De XF100, een resultaat van de expertise van Canon op het gebied van televisieobjectieven, beschikt over een snel HD-groothoekvideo-objectief van Canon (f1.8-f2.8, 30,4 mm) met ingebouwde bedieningsring voor het aanpassen van de zoom, focus of iris. Dankzij het verbeterde Optical Image Stabilizer-systeem wordt chromatische aberratie verminderd, waardoor beelden scherp blijven met een relatief klein objectief.

Full HD Canon CMOS type 1/3


Met de Full HD CMOS-sensor (2,07 Megapixel), ontwikkeld en geproduceerd door Canon, wordt video in Full HD vastgelegd met de native resolutie van 1920 x 1080. De sensor is voorzien van een filter met Bayer-kleurpatroon voor een hoge gevoeligheid en een groot dynamisch bereik; de technologie voor het snel uitlezen van gegevens minimaliseert het rollende sluiter-effect dat soms optreedt bij CMOS-camcorders.

3D Assist-functies; modus voor infraroodopnamen


De XF100 beschikt over Assist-functies voor 3D-opnamen (OIS-asverschuiving en brandpuntsafstandgeleider), die ondersteuning bieden voor het vastleggen van stereoscopische 3D-video met gebruik van twee camcorders. De infraroodgevoeligheid (IR) is twee keer zo hoog als bij eerdere modellen, waardoor de camera ideaal is voor het maken van opnamen bij weinig licht met de nieuwe infraroodmodus en ingebouwde infraroodlamp. Om nog meer mogelijkheden te bieden, kan ook met groen of wit worden gewerkt.

8,8 cm (3,5 inch), 920k-dots LCD; 0,6 cm (0,24 inch), 260k-dots EVF


Beide camcorders beschikken over een groot, aan de zijkant bevestigd LCD-scherm. Dit scherm van 8,8cm (3,5 inch) heeft een hoge resolutie van 920.000 dots. De ingebouwde functie voor een waveform-display en Edge Focus helpt je de compositie te bepalen. Ook een EVF van 0,61cm (0,24 inch) met 260.000 dots en 100% dekking is aanwezig.

Variabele framerate


Er is een breed scala aan framerates beschikbaar, van 12 tot 50 fps. Dit biedt filmmakers de vrijheid de opnamesnelheid aan te passen voor extra creatieve flexibiliteit.

CPS-ondersteuning *


De exclusieve CPS-video-ondersteuning van Canon biedt een snelle reparatieservice; je hebt gegarandeerd snel weer de beschikking over je camera.

* Ga voor meer informatie over landen waarin het CPS-programma actief is naar http://www.canon-europe.com/cps

Productspecificaties

Lees meer over de functies en de mogelijkheden van Canon XF100.

XF100 Beoordelingen en recensies

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Inspiratie, onderwijs, productinformatie en nieuwsupdates: wereldwijd bereik voor professionele fotografen, videografen en gevorderde enthousiastelingen wereldwijd, die gebruikmaken van Canon-producten.