Evolve, Elwe Special Promotions grow their business using the latest printing technology from Canon

Elwe Special Promotions: de evolutie van point-of-sale-printen

De uitdaging

Het in Nederland gevestigde grafisch bedrijf Elwe is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige Point-of-Sale-displays (POS) voor de detailhandel. Het bedrijf biedt klanten een volledige end-to-end service, van ontwerp en proofing tot productie, opslag en aflevering, met een reeks optionele verpakkingsservices.

In de loop van 20 jaar heeft het bedrijf met zijn reputatie voor kwaliteit, efficiëntie en klantenservice een aantal grote klanten op de binnenlandse markt binnengehaald, waaronder Albert Heijn en Jumbo. Van oudsher bestelden klanten honderden of zelfs duizenden displays tegelijk, aantallen die de analoge druktechnologie van Elwe prima kon verwerken.

"Wij hadden geen moeite met tien displays of zelfs duizend. Maar voor onze klanten waren kleine aantallen vaak niet betaalbaar."

Het bedrijf besloot daarom te upgraden naar een sneller en efficiënter digitaal printsysteem - zowel ter ondersteuning van de bedrijfsgroei als om beter aan de wensen van klanten te kunnen voldoen.

De oplossing van Canon

Voor Canon was de oplossing duidelijk: de Océ Arizona 660 XT UV-flatbedprinter is snel, gebruiksvriendelijk en ongelooflijk veelzijdig. En net zo belangrijk, de Océ VariaDot-imaging technologie levert de uitstekende beeldkwaliteit die Elwe voor zijn Point-of-Sale-displays nodig heeft.

Voordelen

Zoals Kirsten van Brummen uitlegt, is de impact van de Océ Arizona 660 XT enorm, zowel wat betreft flexibiliteit als productiviteit:

"We hoeven nu geen compromissen meer te sluiten op het gebied van kwaliteit en levertijd… en we kunnen Point-of-Sale-materiaal in kleinere oplagen tegen concurrerende prijzen bieden."

Evolve, Elwe Special Promotions attract new customers, using Canon’s business printing solutions

Klanten zijn ook onder de indruk van de mogelijkheden voor personalisatie en aanpassing van de Point-of-Sale-ontwerpen die het bedrijf biedt, iets wat met analoge technologie onbetaalbaar zou zijn.

Misschien wel de grootste verandering is echter dat Elwe, door het goedkoper kunnen produceren van kleine oplagen en enkele stuks, een heel nieuw segment van klanten heeft kunnen aantrekken - niet alleen grote detailhandels, maar juist ook kleine bedrijven en eenmanszaken. Kirsten van Brummen constateert: "Doordat we Point-of-Sale-materiaal kunnen leveren vanaf een oplage van één enkel exemplaar, hebben we nu een heleboel kleine klanten erbij gekregen, variërend van een klant die audiotours voor musea ontwikkelt tot de apotheek op de hoek."

Dit nieuwe model voor on-demand POS-drukwerk heeft Elwe geholpen los te komen van de beperkingen van het analoge drukproces en het bedrijf in staat gesteld zijn groeidoelstellingen te verwezenlijken. Bovendien heeft het bedrijf nu een partner die kan helpen bij alle uitdagingen die zich kunnen voordoen. In de woorden van Kirsten van Brummen:

"We krijgen vaak veeleisende aanvragen en daarom wordt er veel van onze partners verwacht. Met Canon hebben we een partner die ons voortdurend terzijde staat en met ons meedenkt.""

Meer informatie

Neem contact op

Ontdek hoe Canon u kan helpen uw bedrijf verder te ontwikkelen

Meer informatie

  • Canon
  • Elwe Case Study voor Print Service Providers