canon cameras mirrorless

Spiegelloze of spiegelreflex? 

Ontdek het beste van beide

Alle informatie die je nodig hebt om je ideale camera te kiezen

Kies je perfecte camera

Als je de voordelen van camera's met verwisselbare lenzen wilt ontdekken, of als je op zoek bent naar spannende nieuwe mogelijkheden op het gebied van creatieve prestaties, kun je kiezen voor een compacte spiegelloze EOS M-camera of voor een EOS-spiegelreflexcamera. Beide camera's beschikken over een uitmuntende beeldverwerkingstechnologie, leveren krachtige prestaties, prachtige resultaten en geweldige creatieve mogelijkheden, en bieden de ongekende flexibiliteit van EOS-lenzen en -accessoires. Deze gids helpt je de perfecte camera te kiezen.

eos m5 ambient comparison

Ideaal om mee te beginnen

Zet je eerste stappen met EOS en verken eenvoudig jouw creatieve vermogen met Canon-camera's voor beginnende fotografen — de EOS M10 en 1300D. Beide camera's zijn een ideale introductie voor het gebruik van een camera, en bieden de mogelijkheid om lenzen te verwisselen. Deze camera's leveren foto's en video's van geweldige kwaliteit door de grote 18 Megapixel-sensor en hebben Wi-Fi, zodat je eenvoudig kunt delen.

eos m10 eos 1300d

EOS M10

Door de kleine, lichte en veelzijdige vormgeving kun je de EOS M10 overal mee naartoe nemen. Match hem met je eigen unieke stijl, met een ruime keuze aan kleuren en camerahoezen. Deze camera is de ideale overstap van een smartphone of compactcamera, en biedt niet alleen een uitstekende kwaliteit en de creatieve mogelijkheid om lenzen te verwisselen, maar je kunt ook eenvoudig selfies maken met behulp van het grote, kantelbare touchscreen, en genieten van de eenvoud van 'mikken & klikken', als je daar behoefte aan hebt.

Meer info

eos m10 sample alina rudya
Gemaakt met EOS M10
 • f/4.5
 • 1/40
 • 2000

EOS 1300D

De EOS 1300D is de perfecte spiegelreflexcamera om je fotografische reis mee te beginnen, en zit boordevol creatieve opties, maar is toch gemakkelijk te gebruiken. Je kunt meer leren over fotografie en moeiteloos je artistieke mogelijkheden verkennen, met zo veel of zo weinig controle over de instellingen als je maar wilt.

Meer info

gull sample a2 creative filters off
Gemaakt met EOS 1300D
 • f/3.5
 • 1/100
 • 400

Ideaal om de volgende stap te zetten

Als je klaar bent om je fotografie naar een hoger niveau te tillen of gewoon een hoogwaardige, all-round camera wilt, kun je kiezen tussen de kleine, draagbare EOS M3 en de EOS 760D, die boordevol technologie zit. Beide bieden een kwaliteit van 24,2 Megapixel, een kantelbare touchscreenbediening en Wi-Fi om opnamen eenvoudig te delen. Je kunt de gebruiksvriendelijke auto-modi gebruiken voor geweldige resultaten of de creatieve mogelijkheden van volledig handmatige bediening ontdekken.

eos m3 eos 760d

EOS M3

De EOS M3 is klein en compact en bedien je als een spiegelreflexcamera. Deze camera combineert krachtige prestaties en uitstekende kwaliteit met draagbaarheid. Dit model is snel genoeg om eenvoudig spontane momenten vast te leggen en laat je een breed scala aan creatieve functies ontdekken. Je kunt een optionele elektronische zoeker toevoegen om je mogelijkheden voor beeldcompositie te vergroten.

Meer info

eos m3
Gemaakt met EOS M3
 • f/11.0
 • 1/80
 • 400

EOS 760D

De EOS 760D heeft een veelzijdige bediening en de verfijnde ergonomie van een spiegelreflexcamera. Met dit model kun je je fotografische talent naar het volgende creatieve niveau tillen. Of je nu sport-, portret- of landschapsopnamen maakt, de resultaten zijn altijd fantastisch dankzij de grote flexibiliteit en het geavanceerde 19-punts AF-systeem voor het volgen van snel bewegende onderwerpen. Bovendien heeft de camera een variangle touchscreen, ideaal voor het opnemen van video's vanuit verschillende perspectieven.

Meer info

eos 760d sample
Gemaakt met EOS 760D
 • f/4.0
 • 1/2500
 • 200

Ideaal voor gevorderde gebruikers

Met de geavanceerde Canon connected EOS-camera's met 24,2 Megapixel kun je nieuwe onderwerpen en technieken verkennen en je creativiteit op spannende nieuwe manieren ontwikkelen. De EOS M5 en EOS 80D bieden de allernieuwste functies voor meer controle en snelheid, zoals snelle AF-systemen en continue opnamen van 7 fps. Dankzij het nieuwe prestatie- en kwaliteitsniveau bereiken je fotografie en videografie nieuwe hoogten.

eos m5 eos 80d

EOS M5

De EOS M5 combineert het beste van de compact- en spiegelreflexcamera’s van Canon en biedt een perfecte balans tussen hoogstaande prestaties en een compact formaat. Daarmee is de camera perfect voor straatfotografie. Dit model heeft tevens de authentieke EOS-bediening, met een centrale elektronische zoeker met hoge resolutie. Dit is de perfecte keuze voor bestaande EOS-gebruikers: als tweede camera die compatibel is met hun lenzen of als compacter alternatief voor een traditionele spiegelreflexcamera.

Meer info

eos m5 sample gail tibbon
Gemaakt met EOS M5
 • f/11.0
 • 1/80
 • 400

EOS 80D

Creativiteit kent geen grenzen met de krachtige, veelzijdige en responsieve EOS 80D, die uitblinkt in sport-, portret-, landschaps-, straat- en reisfotografie, fotografie bij weinig licht en creatieve videografie. Deze camera boordevol innovatieve technologieën geeft je de controle en flexibiliteit die je nodig hebt om in elke situatie prachtige resultaten te behalen.

Meer info

eos 80d sample
Gemaakt met EOS 80D
 • f/9.0
 • 1/125
 • 200

Meer hulp nodig?

Kijk verder om de perfecte camera voor jou te vinden.