4K vs HD page

4K- of Full HD-video?
Uitleg over je keuzes

Ontdek de verschillen tussen video in 4K en Full HD en kies het apparaat dat het beste bij je past.

Een weloverwogen keuze

Van beeldresolutie tot gegevensopslag, bewerken en afspelen - alles wat je moet weten over video in 4K en Full HD.

Beeldresolutie

4K-video, ook wel bekend als 4K UHD, biedt vier keer de resolutie van 1080p Full HD, met 3840x2160 pixels. Dit betekent dat je vergeleken met Full HD adembenemende, bijna levensechte details kunt vastleggen in 4K.

Image resolution

Gegevens vastleggen en streamen

Bij 4K-video worden meer gegevens vastgelegd. Voor dezelfde opnametijd heb je een grotere geheugenkaart nodig met een hoge overdrachtssnelheid en een snellere internetverbinding om te streamen. Met Full HD krijg je kleinere bestanden, ideaal voor snelle uploads en het streamen van online content.

Data capture and streaming

Opslaan en bewerken

Voor opnamen in 4K met extra gegevens heb je mogelijk een grotere harde schijf nodig. Bovendien kun je voor het vloeiend bewerken van je opnamen het beste een krachtige PC gebruiken.

Storage and editing

Creativiteit

Met 4K heb je de creatieve vrijheid om tot 200% te zoomen, pannen en bij te snijden in je beeldmateriaal en toch video's in Full HD te maken - ideaal voor videoliefhebbers die films maken en creatieve beelden vastleggen.

Creativity

Veelzijdigheid

Canon-camera's met 4K kunnen ook opnemen in Full HD. Je kunt dus de juiste filmresolutie kiezen voor elk creatief project.

Versatility

Afspelen

Je kunt genieten van de optimale weergave en de ongelooflijke details van 4K-video's op een 4K-TV. Zelfs als je nu nog geen 4K-TV hebt, kun je je met een 4K-opnameapparaat alvast voorbereiden op de toekomst zodat je klaar bent om te genieten van de ongekend gedetailleerde beelden.

Blocks Playback

Meer hulp nodig?

Kom alles te weten over videocamera's uit de LEGRIA HF-G-serie en vergelijk opname-opties van All-in-One-camera's en verwisselbare lenzen.