Verander uw printer in een aanwinst voor uw beveiliging

Hoe veilig is uw printomgeving? Ontdek vier manieren om uw kantoor te beschermen met Canon's Internet of Things (IoT)-beveiligingsrapport

RAPPORT DOWNLOADEN

Business colleagues with coffee and laptop at meeting table

Beveiliging heeft nog nooit zo hoog gestaan op de bedrijfsagenda. Door een toenemend aantal serieuze cyberaanvallen, in combinatie met veranderende wetgeving, vraagt iedereen van CIO tot CEO zichzelf af of ze wel genoeg doen om de informatie binnen hun organisatie te beveiligen.

Organisaties proberen de balans te vinden tussen de noodzaak om hun IT-infrastructuur te beveiligen en de invoering van nieuwe technologie die hun onderneming efficiënter moet maken.

Printers zijn een onderdeel in het ecosysteem dat soms over het hoofd kan worden gezien, maar ze kunnen zo worden uitgerust dat ze de beveiliging van een organisatie naar een hoger niveau brengen.

Veilig printen binnen het ecosysteem van de organisatie

Terwijl een IT-beheerder de instroom van verbonden, slimme of met de cloud verbonden technologieën wellicht zou benoemen als een risico voor de uptime van het ecosysteem, heeft het toevoegen van technologieën, zoals printers, het potentieel om de beveiliging in de hele organisatie te verbeteren.

Het nieuws wordt vandaag de dag regelmatig gedomineerd door al dan niet kwaadwillige datalekken. Zowel grote als kleine organisaties voeren daarom meer maatregelen in om niet-geautoriseerde toegang tot gebouwen te voorkomen en netwerktoegang te beperken. Maar een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de printer die aangesloten is op het netwerk.

Veilig printen staat niet vaak boven aan de agenda bij CIO's of CISO's. Dit zou verrassender moeten zijn dan het klinkt, want de waarde van de gegevens die worden verwerkt door een printer is tenslotte enorm.

Interior designers with swatches working at laptop

De belangrijkste documenten in een bedrijf worden geprint

De belangrijkste zakelijke informatie en documenten worden geprint. Het is dus van groot belang dat organisaties alles in het werk stellen om hun printsysteem zo veilig mogelijk te maken. Ondanks dit gegeven ontdekte Quocirca dat 70% van de Europese ondernemingen in 2017 door ten minste één aan printers gerelateerd datalek is getroffen. Verbazingwekkend genoeg gelooft slechts 15% van deze bedrijven dat hun printinfrastructuur veilig is. Het is niet moeilijk om te zien waar hier het probleem ligt en besluitvormers worden zich razendsnel bewust van het belang deze apparaten te beveiligen.

Architect holding blueprint

Waarom is veilig printen zo belangrijk voor uw organisatie?

De gangbare opvatting is dat een printer gewoon een stuk kantoormeubilair is, een randapparaat. Maar de meeste bedrijven zien niet in dat deze apparaten wel degelijk een aanwinst kunnen worden wanneer het aankomt op de controle en beveiliging van het printproces. De kantoorapparaten van vandaag de dag zijn veel geavanceerder, met ingebouwde besturingssystemen en ondersteuning voor geïntegreerde documentoplossingen die geschikt zijn voor de cloud. Door deze diensten uit te besteden aan een aanbieder van oplossingen met expertise op het gebied van beveiliging, kunnen deze functies daadwerkelijk de beveiliging verbeteren van een van de belangrijkste productieprocessen van het bedrijf: printen.

Aanbieders van Managed Print Services (MPS) kunnen geïntegreerde workflow-oplossingen aanbieden die organisaties volledige zichtbaarheid van en controle over het printproces kunnen bieden. Ze moeten hiervoor worden toegepast op de printinfrastructuur van een netwerk.

Organisaties kunnen op ieder moment toegang krijgen tot de informatie die zij nodig hebben en de volgende voordelen behalen:

  • De productiviteit verbeteren
  • Workflows automatiseren
  • Beveiliging van inhoud beheren

Wanneer de oplossingen worden gehost in een privécloudsysteem, hebben ondernemingen de volledige geruststelling dat hun documenten het lokale netwerk nooit zullen verlaten en hun gevoelige informatie daar veilig is. Dit privéplatform beveiligt documenten niet alleen tegen bedreigingen van buitenaf, maar stelt beheerders in staat de kosten te monitoren en onverwachte kosten uit te lichten.

Met deze maatregelen maakt Managed Print Solutions van uw printapparatuur een aanwinst op beveiligingsgebied. Investeringen in dit type oplossingen zullen de komende jaren waarschijnlijk toenemen, nu dat 80% van de beleidsmakers in Europa te kennen heeft gegeven te gaan investeren in documentbeveiliging in de komende 1 tot 2 jaar. Met deze aanstaande verandering in de wereld van informatiebeveiliging, zullen organisaties die bereid zijn te investeren in technologische innovatie hiervan de vruchten plukken in de vorm van veiligheidsvoordelen.

Cyberspace beveiligen bij u op kantoor

32% van alle bedrijven in Europa zijn al eens het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Ontdek hoe u uw IoT-verbonden kantoor kunt beveiligen met behulp van het Canon-rapport over werkplekbeveiliging

RAPPORT DOWNLOADEN

Male on computer looking at screen

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Ontdek hoe de oplossingen voor informatiebeveiliging van Canon uw bedrijf kunnen helpen


CONTACT OPNEMEN
  • Canon
  • Zakelijk
  • ...
  • Verander uw printer in een aanwinst voor uw beveiliging