EDITORIAL

Xeed-projectoren spelen hoofdrol in Wie Is De Mol?

Creatieve projectie in kick-off en finale-aflevering.

Xeed-projectoren spelen hoofdrol in Wie Is De Mol?


Als het idee goed blijkt te werken, live zijn magie afwerpt over de kandidaten en het op beeld voor de kijker ook nog eens goed doet, dan is het mission accomplished

Momo Zarroue, Production Manager IDTV

Het creatieve idee

Voor de introductie van de tien nieuwe kandidaten aan het Nederlandse publiek in een speciale kick-off aflevering en voor de bekendmaking van de winnaar in de finale van Wie Is De Mol? seizoen 2021, heeft Canon in nauwe samenwerking met IDTV, Indyvideo en MHB een creatief hoogstaand staaltje projectietechniek geleverd.

Het idee van Momo Zarroue, Production Manager bij IDTV en van Wie Is De Mol?, was om de tien deelnemers los van elkaar d.m.v. tien losse portrait projecties op grote zwevende schermen van 2.25 x 4 meter zichtbaar te maken.

De benodigde apparatuur

De benodigde apparatuur

Samen met Floor van Dongen en het team van specialisten van Indyvideo, werd door Momo gekeken naar de technische oplossing en wat hiervoor de beste projectoren waren om dit uitdagende creatieve concept te realiseren. Op basis van eerdere ervaringen met Canon XEED-projectoren en vanuit de extreme eisen die gesteld werden aan de projectoren, was de nadrukkelijke wens om met specifieke Canon XEED-projectoren en bijbehorende verwisselbare Canon objectieven te werken.

Toen de vraag vanuit Momo kwam of Canon wilde helpen bij het realiseren van een zeer bijzondere kick-off aflevering van Wie Is De Mol?, en later de finale van een van Nederlands meest succesvolle tv-programma’s, ontstond bij ons een grote glimlach. Want ook wij houden van uitdagingen.

Na een uitgebreide technische afstemming tussen IDTV, Indyvideo en Canon, werd duidelijk dat tien WUX5800Z projectoren met verwisselbaar RS-SL01ST objectief deze bijzondere projectie gingen realiseren. Voor de finale, die een andere opzet kende, werd gebruik gemaakt van acht WUX5800Z projectoren, ook weer met verwisselbaar RS-SL01ST objectief.

XEED WUX5800Z

De kracht van Canon XEED-projectoren

Voor de uitvoering van tien losse portrait projecties in cirkelopstelling, was het noodzakelijk om met projectoren te werken die een mooi, en rustig beeld in hoogwaardige resolutie opleveren zonder dat er een regenboogeffect in het tv-beeld zichtbaar zou zijn. Daarnaast mochten er zeker geen pixels te zien zijn in close shots en was het voor de portrait projectie nodig om de tien projectoren te draaien.

Met deze zaken als uitgangspunt werd duidelijk dat voor deze bijzondere uitvoering projectoren uit de XEED-range zeer geschikt waren. De XEED-projectoren beschikken namelijk over een uniek 3-LCoS paneel/optisch systeem dat in combinatie met het heldere verwisselbare RS-SL01ST objectief, zorgt voor het benodigde scherpe en rustige beeld zonder dat er waarneembare afstand tussen de pixels te zien is. Dankzij de geavanceerde lens-shift optie in de hoogwaardige verwisselbare objectieven, kon de projectie eenvoudig in portrait-stand gerealiseerd worden. Daarnaast beschikt de XEED-projectorenrange over een unieke video-engine die voorziet in een zeer hoogwaardige keystoning functie (correctie voor beeldvorming door niet optimale projector positionering).

Meer informatie

Klik hier voor een uitgebreid interview met alle betrokken partijen en met alle details over dit unieke, zwevende projectieproject.

Voor meer informatie over projectoren en toepassingen kunt u terecht bij Berry Wijnen, Business Development Manger Imaging Solutions, Canon Europe: + 31 629007537.

Bekijk de video van ‘the making off’


Canon heeft prachtige projectoren en dankzij de extreme optiek hebben we dit voor elkaar kunnen krijgen zonder in te leveren op beeldkwaliteit en focus

Floor van Dongen, Projectleider van Indyvideo:

Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout