CASE STUDY

Werkplekken om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken

Tribes Inspiring Workplaces biedt een inspirerende werkomgeving waarin zaken perfect geregeld zijn en je volledig wordt ontlast.

Bekijk de Case Study video van Tribes & Canon


Tijd- en plaatsonafhankelijk werken is heel belangrijk voor ons. Als je op deze locatie gaat printen en je vergeet het uit de printer op te halen, dan moet dat op een andere locatie ook mogelijk zijn.

Eduard Schaepman, CEO, Tribes inspiring workplaces

Over Tribes Inspiring Workplaces

Tribes Inspiring Workplaces biedt inspirerende werkplekken voor business nomads; ze zijn geïnspireerd door nomadische stammen over de hele wereld. Deze mensen gaan naar waar hun zaken zijn en blijven zo lang als nodig is voordat ze weer verder gaan. Op dezelfde manier voorziet Tribes in werkplekken waar en wanneer die nodig zijn. Een plek waar je kan werken, ontmoeten én verbinden in een inspirerende omgeving.

Met 12 locaties in Nederland, 3 in België en 4 in Duitsland biedt Tribes flexibele kantoorruimtes incl.:

 • Een uniek interieur ontworpen om creativiteit, ruimdenkendheid en productiviteit te verhogen;
 • Volledige flexibiliteit in looptijd, locatie en aantal werkplekken;
 • Het Tribes serviceteam dat klaar staat voor support;
 • De Tribes community waar je gelijkgestemden vindt en kennismaakt met andere professionals.

De toekomst
Tribes Inspiring Workplaces wil graag groeien. In de aankomende 5 jaar willen zij groeien naar 200 locaties in Noord-Europa en Amerika. “In elke stad minimaal 3 en in Amsterdam zeker 10”, aldus CEO Eduard Schaepman.

Inspirerende werkplek

De samenwerking met Canon

De filosofie van Tribes is dat een inspirerende werkplek altijd beschikbaar moet zijn. Een voorwaarde voor een fijne werkplek is dat informatie op elke werkplek altijd voor de juiste personen beschikbaar is.

“De relatie met Canon is ontstaan via één van onze leveranciers. We hadden hem de opdracht gegeven dat wij willen dat alle mensen tijd en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Onze leverancier zei ‘er is eigenlijk maar één partij die dat perfect kan doen en dat is Canon’, dus daar moeten we mee gaan samenwerken.” Eduard Schaepman, CEO, Tribes inspiring workplaces.

Canon ondersteunt het hybride werken en heeft in 2020 deze voorwaarde voor Tribes ingevuld met diverse print- en printmanagement oplossingen, waaronder 31 imageRUNNERS multifunctionals en het softwareplatform uniFLOW.

Eduard Schaepman, CEO, Tribes inspiring workplaces

3 belangrijke pijlers

De voordelen die Tribes ervaart met de oplossing van Canon is gericht op 3 pijlers: productiviteit, security en ontzorging.

Productiviteit / gebruiksgemak
Medewerkers van verschillende bedrijven en co-working kantoren kunnen zeer eenvoudig vanaf elke locatie en vanaf elk device printen en scannen naar e-mail, om vervolgens de afdruk (op elke Tribes locatie) op te halen. Het toevoegen van gebruikers gaat geheel automatisch en is gekoppeld met het CRM-systeem. Bovendien is het beheer zeer eenvoudig op afstand voor alle locaties uit te voeren.

Security
Met behulp van een Tribes toegangspasje die elke gebruiker ontvangt, heeft men direct beveiligde toegang tot de printers. De gebruiker wordt automatisch herkend en krijgt alleen zijn of haar eigen printopdrachten te zien. Als de toegangspas vergeten is, is het mogelijk om met een persoonlijke pincode die voor de gebruiker zelf in zijn of haar portal wordt gegenereerd (zonder tussenkomst van beheer) te printen.

Ontzorging
Omdat zowel de hardware als de software van Canon is gekoppeld met het IT-systeem van Tribes, is alles onder één dak gebundeld en heeft Tribes één aanspreekpunt. Met behulp van rapportages wordt printverbruik per medewerker in kaart gebracht, zodat dit automatisch gefactureerd kan worden. Pasjes hoeven dus niet opgewaardeerd te worden.

imageRUNNER multifunctional, aangesloten op het uniFLOW-platform


Ons voordeel is de combinatie van zowel hardware als het uniFLOW-platform binnen dezelfde partij. Onze Tribes-members profiteren van nieuwere hardware en een betere beveiliging.

Sebastiaan Viezee, Sourcing & Project Manager, Tribes Inspiring Workplaces

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?

Privacybeleid

Voornaam

Achternaam

Emailadres

 • Zo snel mogelijk
 • 10:00 - 11:00
 • 11:00 - 12:00
 • 12:00 - 13:00
 • 13:00 - 14:00
 • 14:00 - 15:00
 • 15:00 - 16:00
 • 16:00 - 17:00
 • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout