Case study

Wereld aan mogelijkheden

Topcolor benut reusachtig potentieel

Top Color


Toen we de Colorado 1640-printer in actie zagen, waren we er meteen van overtuigd dat deze printer de productie-efficiëntie kon vergroten.

Benjamin Muller. Topcolor

Een ambitie om te groeien

Topcolor Numéric is gevestigd in Colmar in de Franse Elzas, en was de eerste klant in Frankrijk die de Colorado 1640 roll-to-roll printer met Canon UVgel-technologie installeerde.

Dit succesvolle familiebedrijf begon in de vroege jaren tachtig als een fotolab, onder leiding van oprichter Martial Muller. Eind jaren negentig nam Muller het besluit om aanzienlijk te investeren in digitale technologieën om het productaanbod van het bedrijf uit te breiden. Als een toekomstgerichte onderneming die de mogelijkheden van digitaal printen inzag, was het bedrijf een van de eerste leveranciers van print service providers in het land die overschakelde van analoge processen naar grootformaat digitaal printen. Topcolor Numéric is inmiddels in handen van de volgende generatie, met Benjamin Muller en Stéphane Treve aan het roer, terwijl oprichter Martial Muller zijn ervaring nog steeds inbrengt bij het nemen van strategische zakelijke beslissingen. Topcolor Numéric genereert een jaaromzet van € 4,5 miljoen, met een jaarlijks groeitraject van 20% of meer.

Met een team van 30 specialisten produceert Topcolor Numéric marketingcommunicatie voor retailers en merken. De afwisselende productportfolio omvat binnen- en buitenreclame, billboards, POS-materiaal (Point-of-Sale), zelfklevende muurschilderingen, voertuigmarkeringen, verpakkingsmateriaal, evenals etiketten en zelfklevende afbeeldingen in alle formaten en afmetingen.

Perfecte partner

General Manager Benjamin Muller legt uit: "Als eigenaar van twee flatbedprinters, de Arizona 2280 GT en de Arizona 6170 XTS, kenden we de kwaliteit van Canon's grootformaat digitale printtechnologieën en de bijbehorende service en ondersteuning. Toen we voor het eerst kennis maakten met de nieuwe Canon UVgel-technologie tijdens Canon Expo 2015, zagen we het groeipotentieel dat verdere investeringen in digitaal printen voor ons bedrijf zou kunnen opleveren. Ter ondersteuning van de beslissing van het managementteam om te investeren in de nieuwe technologie, woonde Benjamin Muller in maart 2017 een Canon klantenevenement bij in Nederland, waar hij deelnam aan een productdemonstratie van de Colorado 1640.

"Toen we de Colorado 1640-printer in actie zagen, waren we er meteen van overtuigd dat deze printer de productie-efficiëntie kon vergroten. Slechts zes maanden later, in september 2017, was de printer operationeel in ons bedrijf."

Het team van Topcolor Numéric vond de nieuwe printer zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. Vier getrainde operators werken nu in verschillende ploegen met de printer en kunnen een scala aan werk doen dat eerder met andere solvent- en UV-apparaten werd gedaan.

Het bedrijf is vooral onder de indruk van het gelijke evenwicht tussen printkwaliteit, productiesnelheid en mediaveelzijdigheid dat de Colorado 1640 biedt, en de mogelijkheid om een breed kleurengamma te reproduceren dat buitengewoon geschikt is voor buitentoepassingen.

"Met onze vorige digitale grootformaat technologieën boden sommige printers printkwaliteit, waren andere sneller, en weer andere boden een breed scala aan mogelijke media om op te printen. Met de Colorado hebben we die drie voordelen in één apparaat, zonder in te leveren op kwaliteit, snelheid of toepassingsopties. De Colorado biedt een merkbare toename van de productiesnelheid in al onze bestaande bedrijfseenheden."
Muller vervolgt: "Er zijn ook andere voordelen aan het licht gekomen tijdens het gebruik van de nieuwe printer. Met de nieuwe UVgel-technologie in de Colorado 1640 worden de afdrukken droog uitgevoerd. Dit betekent dat we direct kunnen lamineren, zonder te hoeven wachten op verdamping van enkele inktcomponenten. Voor het eerst kunnen we nu last minute opdrachten aannemen en voldoen aan de strikte deadlines van onze klanten. De Colorado stelt ons in staat om geprint materiaal binnen een 24 uur te leveren - iets wat we nooit eerder konden doen."
Hij voegt eraan toe: "Het andere belangrijke winstpunt is dat de printer vier inkten gebruikt, tegenover zes in een aantal concurrerende units. Dit betekent een aanzienlijke kostenbesparing voor ons, zonder compromissen wat betreft kleurengamma of printkwaliteit."

Oog voor de toekomst

Topcolor Numéric denkt al vooruit hoe het bedrijf de voordelen van digitale printtechnologieën verder kan benutten. Met dit - dankzij de Colorado 1640 - nieuw hervonden vertrouwen, werkt het bedrijf momenteel aan de ontwikkeling van een web-to-print service, waar klanten hun printopdrachten rechtstreeks via de website van Topcolor Numéric kunnen plaatsen.

Om zich te onderscheiden van de concurrentie, legt het bedrijf naast deze nieuwe dienstverlening de nadruk op de zorg voor het milieu. De certificering UL Greenguard Gold, die in oktober 2017 werd toegekend aan de nieuwe Canon UVgel-inkten voor de Colorado 1640, ondersteunt het milieu-initiatief van Topcolor Numéric en helpt bij het realiseren van nieuwe zakelijke kansen.
"Met POS-materiaal voor binnengebruik kan ventilatie een probleem zijn, en geuren kunnen prints onbruikbaar maken voor sommige winkels. Dit is waar conventionele UV-inkten meestal tekortschieten, dus de milieuprestaties van de UVgel-inkt openen nieuwe mogelijkheden voor ons."Met de Colorado hebben we die drie voordelen in één apparaat, zonder in te leveren op kwaliteit, snelheid of toepassingsopties. De Colorado biedt een merkbare toename van de productiesnelheid in al onze bestaande bedrijfseenheden.

Benjamin Muller. Topcolor

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout