CASE STUDY

Uit de kunst!

Speciale signing-opdracht van het Nederlands Steendrukmuseum voor The Creative Hub

Nederlands Steendrukmuseum na de metamorfose


De aankleding heeft zeker bijgedragen aan de mooie responses die we van iedereen krijgen en (online) worden gedeeld. Dit draagt absoluut bij aan een zeer goede ticketverkoop!

Maarten Kentgens, Directeur, Nederlands Steendrukmuseum

Welkom in de wereld van steendruk en lithografie

De collectie van het Nederlands Steendrukmuseum omvat boekillustraties, cartografie, reclameplaten en lithografie van bekende kunstenaars als Kees van Dongen, Alphonse Mucha, Adolphe Willette en Jan Sluyters. Maar ook speelkaarten, etiketten, ansichtkaarten, prenten, karikaturen en (satirische) tijdschriften. Naast de vaste collectie heeft het Nederlands Steendrukmuseum regelmatig een expositie van een bijzondere kunstenaar of rondom een specifiek thema. Zo presenteert het museum van 2 juni t/m 10 januari een spectaculaire expositie over de kunstenaar Alphonse Mucha.

Voor en na opdracht door The Creative Hub

Alphonso Mucha, Meester van de Art Nouveau

Het Nederlands Steendrukmuseum toont onder andere werk van kunstenaar Alphonso Mucha. Voor een speciale expositie van deze Meester kreeg The Creative Hub van Canon de opdracht om deze kunstwerken nóg beter tot zijn recht te laten komen. Als een van de oplossingen zijn de bestaande gordijnen die de kunstwerken tegen licht beschermen, vervangen door magnetische, verduisterende doeken in de huisstijl van het museum.

Een stukje van de expositie na opdracht van The Creative Hub

Toegevoegde waarde van The Creative Hub

Door de bestaande gordijnen te vervangen door magnetische, verduisterende doeken in de huisstijl van het museum, springt de kunst van Alphonso Mucha direct in het oog. Door ze van een eigen signatuur te voorzien, dragen ze bij aan een unieke look & feel. Bovendien zijn de doeken heel duurzaam. Zo kunnen de begeleidende teksten bij de kunstwerken per expositie op magneetbordjes worden afgedrukt en heel eenvoudig worden geplaatst en vervangen waar nodig. Flexibel, eigentijds, duurzaam.. uit de kunst dus!

Een stukje van de expositie na opdracht van The Creative Hub

Gerelateerde oplossingen


Ontdek meer

Nice to meet you! Heb je vragen over onze dienstverlening of kunnen we je wellicht al direct helpen met een communicatie-uiting?