Case study

Succes met Colorado 1640

PRO-KOMP groeit in uitdagende omgevingen

Pro Komp


Colorado 1640 heeft ons het meest verrast met de printsnelheid, terwijl de perfecte kwaliteit wordt behouden.

Bartosz Biernacki, eigenaar van PRO-KOMP

Opening van nieuwe deuren met Canon UVgel

PRO-KOMP werd opgericht in 1998 door eigenaar Michał Sokołowski, een technologie-enthousiasteling voor wie investeren in nieuwe apparaten enerzijds een stap voorwaarts voor het bedrijf was, en anderzijds een handige manier om te leren over de nieuwste trends binnen de digitale printoplossingen. De naam van de onderneming zelf belichaamt haar eerste profiel - toen het bedrijf net bestond, verkocht PRO-KOMP computeronderdelen en IT-diensten.

Momenteel is het belangrijkste bedrijfsactiviteit van de onderneming de volledige productie van reclamematerialen - zowel voor binnen- als buitengebruik. Het indrukwekkende machinepark is gelegen op een productiegebied van 600 m2 en het ontwerp- en grafische gedeelte beslaat meer dan 80 m2 kantoorruimte.

In maart 2018. PRO-KOMP heeft geïnvesteerd in de Colorado 1640-kleurenplotter voor het digitaal printen van reclamematerialen met UVgel-technologie - het snelste apparaat in de sector van roll-to-roll printers van 64 inch met een snelheid tot 159 m2/h (het printen van billboards en buitenbanners). Het machinepark van PRO-KOMP heeft ook een Arizona 460 XT-flatbedplotter, die al meerdere jaren reclamematerialen produceert op niet-standaard, harde printoppervlakken tot 50,8 mm dik.

Dankzij het investeren in moderne digitale printsystemen is PRO-KOMP in staat om haar vaardigheden verder te ontwikkelen en tegelijkertijd meer bestellingen uit te voeren, terwijl het de hoogste kwaliteit waarborgt. Tegen het einde van 2018 zal PRO-KOMP verhuizen naar haar nieuwe hoofdkantoor. Hierdoor zal de productieruimte - en dus ook het machinepark - ruim vijf keer groter worden.

Zorgen voor kleurstabiliteit

"We hebben de Arizona al een paar jaar in onze drukkerij, en we zijn er erg blij mee" zegt Bartosz Biernacki, de manager van de drukkerij. En hij voegt toe:
"De eigenschappen van de inkt die wij gebruiken staan ons toe om de kleurstabiliteit van prints voor vele, vele maanden, ook in externe omstandigheden, te handhaven. Dit is ontzettend belangrijk voor ons."
"Onze campagnes worden gekenmerkt door het feit dat sommige van de elementen die aan het begin van het jaar werden gebruikt, aan het einde van het jaar weer worden gebruikt," zegt Michał Sokołowski, de eigenaar van PRO-KOMP. "Dankzij Arizona kunnen wij dezelfde kleuren en dezelfde kleurenreproductie aanbieden."

Dat is niet zo verbazingwekkend. De Arizona 460 XT UV-plotter levert immers een bijna-fotografische beeldkwaliteit op harde en flexibele printoppervlakken en is ideaal voor vele soorten grafische reclame. Deze plotter maakt de implementatie van complexe campagnes via diverse media mogelijk, waaronder decoraties, banners, advertenties voor in winkels en lichtreclame. Hierdoor kunnen onze klanten hun aanbod uitbreiden en nieuwe klanten werven, ook binnen andere markten.

Snel en van hoge kwaliteit

" Colorado 1640 heeft ons het meest verrast met de printsnelheid, terwijl de perfecte kwaliteit wordt behouden. Dankzij dit apparaat kunnen we veel meer dan 500 m2 per dag printen, wat voor ons tot nu toe onvoorstelbaar was," vertelt Bartosz Biernacki. De eigenaar van het bedrijf voegt eraan toe: "Als het gaat om de kwaliteit en duurzaamheid van de prints van Colorado, zijn ze echt geweldig."

Colorado 1640 met UVgel-technologie is een doorbraak in de grafische industrie. Dankzij het moderne LED-UV-uithardingssysteem op lage temperatuur droogt de gel onmiddellijk op en is de print klaar voor verdere verwerking of om gelamineerd te worden. De UVgel-technologie en het automatische controlesysteem van de spuitkop zorgen ervoor dat ook de dimensionale stabiliteit van de vormen worden gewaarborgd, waardoor het veel gemakkelijker is voor applicators om ze tijdens het verlijmen goed in te passen.

Volgens medewerkers van PRO-KOMP was de grootste productie-uitdaging voor beide Canon-machines drie grote campagnes tegelijk. Er moesten toen duizenden vierkante meters aan geprinte media worden gecreëerd. Ze hebben zelf aangegeven dat ze de taak alleen maar konden volbrengen en alle bestellingen tegelijkertijd konden voltooien dankzij de Arizona 460 XT en de Colorado 1640.

Gebruiksgemak

Een onbetwistbaar voordeel van beide apparaten - en van de samenwerking met Canon - is absoluut hoe eenvoudig de machines in gebruik zijn. "Voor de Colorado gebruikten wij twee rollen om het medium te voeden, dit maakte ons werk veel gemakkelijker, alleen al omdat we zo veel sneller konden werken" vertelt Biernacki. "Het analysesysteem voor de doorlaatbaarheid van de spuitkop zorgt ook voor een stabiele printkwaliteit. Hierdoor wordt voorkomen dat je een vlekkerig effect krijgt als een van de spuitkoppen verstopt raakt. Michał Sokołowski voegt hieraan toe: "De uitstekende service van Canon is voor mij het belangrijkste bij het gebruik van Canon-apparaten. Het is echt op een hoog niveau, dat is waarom ik er zeer tevreden over ben."

Als ik Arizona en Colorado met auto's zou vergelijken, zouden zij zeker tot de topklasse behoren. Ze behouden zeer hoge printkwaliteit, werken zeer snel en zijn prettig in gebruik. Precies zoals een auto uit de topklasse," besluit Bartosz Biernacki.Als ik Arizona en Colorado met auto's zou vergelijken, zouden zij zeker tot de topklasse behoren. Ze behouden zeer hoge printkwaliteit, werken zeer snel en zijn prettig in gebruik.

Bartosz Biernacki, eigenaar van PRO-KOMP

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout