Case study

Van Vliet stimuleert groei

Nieuwe toepassingsopties verkennen

Van Vliet


De Colorado 1640 is zo snel en gebruiksvriendelijk dat we nu het vertrouwen en de mogelijkheid hebben om meer werk aan te nemen.

Daniel Van Vliet. Van Vliet
Van Vliet Printing verkent nieuwe toepassingsmogelijkheden met de Océ Colorado 1640

Passie voor afbeeldingen

Van Vliet Printing, een Nederlandse specialist in printservices en grafische kunst, was een van de eerste bedrijven in Europa die Canon's nieuwe 64-inch roll-to-roll printer Colorado 1640 installeerde om de productie-efficiëntie en bedrijfsgroei te stimuleren. Het bedrijf is gevestigd in Hoorn, 35 km ten noorden van Amsterdam, en hield zich in eerste instantie bezig met het printen van boeken. Vandaag de dag biedt Van Vliet Printing een uitgebreid assortiment printservices, waaronder klein- en grootformaat digitale prints, contoursnijden en lasersnijden voor commerciële toepassingen, promotionele grafische afbeeldingen, point of sale-materialen en verpakkingen op maat.

Eigenaar Daniel Van Vliet, de tweede generatie die het familiebedrijf runt, is hartstochtelijk overtuigd van de rol die digitale technologie speelt in de voorloperspositie van Van Vliet Printing. Hij onderhoudt al jaren een duurzame partnerrelatie met Canon, en de Arizona en ColorWave-technologieën hebben een cruciale rol gespeeld bij de uitbreiding van het bedrijf. Daniel Van Vliet zag de Colorado 1640 voor het eerst op drupa 2016, waar Canon de UVgel-technologie als een nieuwe technologie demonstreerde aan geselecteerde partners en klanten. Daniel zag onmiddellijk de groeikansen die het nieuwe apparaat kon bieden op het gebied van snelheid en kwaliteit. In overeenstemming met de innovatieve en toekomstgerichte filosofie van het bedrijf, was Van Vliet Printing in september 2017 de eerste in Nederland die de Colorado 1640 installeerde, met het doel nieuwe diensten aan bestaande retailklanten te leveren.

Geen compromis tussen snelheid en kwaliteit

Van Vliet Printing profiteert niet alleen van de snelheid en de kwaliteit van de Colorado 1640, maar ook van toegenomen vertrouwen in de uitgebreide toepassingsmogelijkheden, die het bedrijf nu kan aanbieden aan nieuwe klanten. "De Colorado 1640 is zo snel en gebruiksvriendelijk dat we nu het vertrouwen en de mogelijkheid hebben om meer werk aan te nemen. Sinds de printer is geïnstalleerd, minder dan twee maanden geleden, hebben we onze doorlooptijden drastisch verbeterd in een breed scala aan toepassingen. Nu we inzicht hebben in de ware kwaliteit en de productiemogelijkheden van de Colorado 1640, hebben we besloten verdere mogelijkheden te onderzoeken. Zo kregen we onlangs een opdracht om behang te produceren voor een tentoonstelling in een lokaal museum, een compleet nieuwe klant voor ons. In tegenstelling tot traditioneel behang, kan het gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden aangebracht. Dit type toepassing biedt onze klant de mogelijkheid om een compleet nieuwe ervaring te creëren voor bezoekers wanneer ze naar een andere tentoonstelling komen, omdat het behang elke keer kan worden veranderd."

Naadloze integratie

Daniel Van Vliet wil graag de komende maanden verdere toepassingsmogelijkheden en het volledige productiepotentieel van de Colorado 1640 onderzoeken. "We hebben de machine pas aan het begin van de herfst geïnstalleerd en er zijn nog meer toepassingen die we willen verkennen. De mogelijkheden van de nieuwe Canon UVgel-technologie en -inkt openen zeker nieuwe zakelijke mogelijkheden voor ons." Daniel Van Vliet vat zijn ervaring met de Colorado samen en legt het als volgt uit: "We hebben nu een universele printer die extreem hoge kwaliteit kan produceren bij uitzonderlijke volumes, wat een aanzienlijk hogere productiviteit betekent voor het bedrijf. De Colorado 1640 automatiseert het printproces, waardoor we flexibeler en efficiënter kunnen werken." Hij gaat verder: "Met de Colorado 1640 heb ik het bedrijf klaargestoomd voor de toekomst. De merkeigenaars onder onze klanten zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun marketingcampagnes te promoten en uit te breiden. Als bedrijf willen we beginnen met het idee van de klant en dit omzetten in realiteit. Door meer met hen samen te werken, kunnen wij hun marketingvisie vertalen en interpreteren via onze productiemogelijkheden.

"Op piekmomenten, zoals Kerstmis, wanneer tijdgevoelige merkcampagnes bijzonder belangrijk zijn, kijken wij ernaar uit om aan klanten te tonen hoe we korte doorlooptijden met hoge kwaliteit kunnen bieden dankzij deze meest recente investering."De mogelijkheden van de nieuwe Canon UVgel-technologie en -inkt openen zeker nieuwe zakelijke mogelijkheden voor ons.

Daniel Van Vliet. Van Vliet

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout