CASE STUDY

Meer creatieve mogelijkheden met de Colorado 1640

Director DPN Rikken in front of Colorado 1640


Het was al snel duidelijk dat de Colorado voor meer omzet zorgde dan ik had gedacht.

Antoine Haggenburg, Directeur, DPN Rikken

Van het dupliceren van stencils tot uitgebreide grafische creaties

De passie van directeur Antoine Haggenburg voor zijn beroep dateert al uit zijn jeugd, toen hij als kind hielp met het op een ouderwetse manier dupliceren van stencils op de school van zijn vader. "Ik heb nu mijn eigen drukkerij die is uitgegroeid tot een bedrijf met 24 werknemers. Als gevolg van overnames hebben we steeds meer machines tot onze beschikking gekregen, waaronder een Arizona. We hebben ook een Colorado gekocht."

Colorado 1640 at DPN Rikken

Duidelijke keuze

"De Colorado heeft veel concurrentie, maar er zijn verschillende redenen waarom de keuze voor mij duidelijk was. We hebben verschillende machines vergeleken: kwaliteit en inktverbruik zijn erg belangrijk, maar ik was vooral onder de indruk van het proces met de Colorado, de UV-droging en de automatische rolwisseling. Dit is uniek en geweldig om mee te werken. Onze printcycli zijn kort en we werken met ongeveer dertig verschillende soorten media. We hebben nu standaard één rol voor tests en de tweede rol is de rol die we altijd veranderen. Het maakt niet uit of we vlaggen of stickers printen, de nieuwe rollen zijn gemakkelijk te plaatsen en de installatie gebeurt automatisch."

Eenvoudige berekening

"En toen was het een kwestie van cijfers. Op basis van onze productiestatistieken kon ik € 13.000 besparen. We hadden een alternatieve printer, maar die gebruikte veel meer inkt. Met de Colorado was het al snel duidelijk dat het rendement op de investering beter was dan verwacht. We kunnen ook veel meer bestellingen intern houden, wat goedkoper is dan werk uitbesteden."

Director DPN Rikken looking at Colorado 1640 print

GREENGUARD Gold-certificaat

"Een ander voordeel van de Colorado is de UVgel-printtechnologie. Hoewel de kwaliteit van latex nu beter is dan voorheen, kun je het nog steeds ruiken. De GREENGUARD Gold-certificering op de UVgel-inkten betekent dat we behang dat op de Colorado wordt geproduceerd kunnen ophangen in hotels, scholen en zorginstellingen."

Gebruiksvriendelijk en snel

"We moeten flexibel zijn en snel kunnen reageren. Hiervoor is een gebruiksvriendelijke printer van belang en dit is zeker het geval met de Colorado. Onze werknemers hadden absoluut geen probleem om de printer te leren gebruiken. Eén dag training was genoeg voor de Colorado. We gebruiken ook de Canon-database met standaardprofielen. Dit werkt perfect."

"De Colorado print snel en dat is belangrijk voor ons: 42m² per uur met hoge kwaliteit. En hogere snelheden zijn mogelijk met een lagere resolutie."

We kunnen bijna alles doen

"We kunnen zo veel verschillende dingen printen: van verschillende soorten foto's tot vlaggen en allerlei stickers. Je kunt op een deur printen met de Arizona, of een sticker op deurformaat printen met de Colorado. We produceren ook honderden banners per maand op de Colorado. Het is geweldig om naast de traditionele printmethoden zoveel mogelijkheden te hebben."

DPN Rikken

Zonnige toekomst

Antoine voorziet een zonnige toekomst voor zijn bedrijf door nog meer toepassingen te creëren voor de interieurdesignmarkt. "Met onze webshop en gepersonaliseerde webportals verwacht ik de Colorado nog meer te gebruiken. Samen met de Arizona hebben we de perfecte combinatie op het gebied van signage om onze klanten in de toekomst te voorzien van prachtige grootformaat producten voor allerlei verbluffende grafische toepassingen."Ik weet dat ik op de Canon-technologie kan vertrouwen

Antoine Haggenburg, Directeur, DPN Rikken

Ontdek meer

Klaar om uw bedrijf te laten groeien met UVgel?

CONTACT met een specialist

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout