Case study

Grotere productiecapaciteit

Studio Bell ziet de printefficiëntie worden verviervoudigd

Studio Bell


Wij waren de eerste in Polen die in Colorado hebben geïnvesteerd. Het besluit werd ingegeven door het feit dat dit apparaat ons toestaat om alle nadelen van de bestaande latextechnologie te elimineren.

Bartosz Świderski, eigenaar van Studio Bell

Hoe het begon en uitdagingen

Grafisch atelier Studio Bell werd in 1998 opgericht in Warschau. Het atelier, dat is opgericht door Bartosz Świderski, hield zich aan het begin met name bezig met het printen van kleine en middelgrote materialen. Na slechts een maand of twaalf, in 1999, heeft Studio Bell geïnvesteerd in nieuwe machines voor het produceren van grootformaat grafische materialen, die de realisatie van grootformaat orders voor particulieren en zakelijke klanten mogelijk maakten.

De belangrijkste producten die door Studio Bell werden aangeboden waren reclamematerialen, decoratieve elementen voor kantoren en borden voor handelsbeurzen.
De meestgebruikte printtechnologie was Solvent, dat gedurende de jaren belangrijke productiebeperkingen ging vertonen. Op hetzelfde moment kreeg Studio Bell steeds meer bestellingen voor fotobehang, dat uiteindelijk de belangrijkste dienst van de onderneming werd. Met het oog op de technologische beperkingen van latex en het toenemende milieubesef van klanten, ging Świderski op zoek naar een nieuwe technologie voor het produceren van professioneel fotobehang.

"We hadden problemen met de kleuren en vlekkerige banen, evenals met de geometrie van de prints. In de praktijk waren er meer en meer onbekende factoren die ons konden verrassen bij de installatie van het fotobehang en die ons ertoe kunnen dwingen het werk te moeten herhalen". In mei 2017 besloot Studio Bell te investeren in de nieuwste Colorado 1640-plotter met innovatieve UVgel-technologie. De verwachtingen waren duidelijk: hogere printsnelheid, betere herhaalbaarheid van kleur en milieuvriendelijkheid.

Een nieuw hoofdstuk

"Wij waren de eerste in Polen die in Colorado hebben geïnvesteerd. Het besluit werd ingegeven door het feit dat dit apparaat ons toestaat om alle nadelen van de bestaande latextechnologie te elimineren," vertelt Bartosz Świderski.

Colorado 1640 is innovatief door de manier waarop de inkt, die in gelvorm is, wordt toegepast, dus het is geen vloeibare stof. Het wordt pas vloeibaar in de printkop, zodat het op het printoppervlak kan worden gedroogd. Het drogen gebeurt door middel van een UV-LED-lamp bij een lage temperatuur, zodat de temperatuur van het printoppervlak niet hoger wordt dan 30 graden. Dit is een groot probleem bij latex, waar de temperatuur hoger dan 80 graden kan worden.

"Omdat het een piëzo-elektrische technologie is, wordt de kop van de Colorado gekenmerkt door hoge herhaalbaarheid van druppelvorming en nauwkeurigheid van druppelplaatsing. Daarbij komt nog dat de plaatsing zo nauwkeurig is dat de druppeldiameter op een honderdste van een millimeter kan worden vastgesteld - en deze machine bereikt dergelijke precisie, zelfs bij een hoge printsnelheid" besluit hij. Świderski

De eigenaar van Studio Bell is ook zeer te spreken over het innovatieve inkttoevoersysteem. "De hele cartridge wordt eenmaal geïnstalleerd - er zijn geen gebruikte inktresten, wat een groot probleem is bij latexmachines waar niet veel inkt in past. Bij het printen van enkele tientallen vierkante meter in een enkele sessie had dit dus als resultaat dat de cartridges moesten worden verwijderd terwijl er nog inktresten in zaten. Bovendien was de inkt die tijdens het printen uitliep, erg zichtbaar op het eindresultaat," herinnert Świderski zich.

Revolutionaire prestaties

"De Colorado 1640 is een zeer efficiënte machine - de geschatte snelheid van 40 m2/uur is meer dan 4 keer hoger dan de doorvoer die wij onze klanten tot nu toe hebben kunnen aanbieden. Dit betekent dat je, in plaats van in een half uur, nu in een paar minuten kan printen." geeft Świderski toe, die ook de milieuvriendelijkheid van UVgel-technologie benadrukt.
"Eerder fotobehang werd geprint met oplosmiddel, dat slecht is voor het milieu omdat het schadelijke stoffen bevat. Canon heeft deze stoffen uit zowel het materiaal als de inkt verwijderd."

Wanneer hij wordt gevraagd over de drie belangrijkste zakelijke voordelen van investeren in Colorado 1640, hoeft Świderski geen moment te denken en roemt de herhaalbaarheid, de printkwaliteit en de snelheid van het apparaat. "Dankzij die voordelen kunnen wij onze klanten een product aanbieden waarvan wij weten dat het aan hun verwachtingen voldoet. Dit is zeer belangrijk voor ons - wij willen 100% vertrouwen hebben in de kwaliteit van de producten die wij aanbieden," concludeert Świderski.De Colorado 1640 is een zeer efficiënte machine - de geschatte snelheid van 40 m2/uur is meer dan 4 keer hoger dan de doorvoer die wij onze klanten tot nu toe hebben kunnen aanbieden. Dit betekent dat je, in plaats van in een half uur, nu in een paar minuten kan printen.

Bartosz Świderski, eigenaar van Studio Bell

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout