Case study

Comdatek stimuleert groei

Verhoogde productie met vijf Colorado 1640-printers

Comdatek


We zijn begonnen met drie medewerkers, nu hebben we er 250, en we groeien nog steeds. Digitaal printen staat aan de basis van ons succes.

Viktor Kelm. Managing Director, Comdatek

Sleutel tot succes

Comdatek GmbH is een van de meest succesvolle ondernemingen op de Duitse markt als het gaat om geprinte marketingcommunicatie. Het bedrijf voor digitaal printen is gevestigd in Hückelhoven, Noordrijn-Westfalen, en werkt met elke denkbare promotionele printtoepassing, van visitekaartjes tot banners. Comdatek is het eerste bedrijf in Duitsland dat gebruikmaakt van de innovatieve Colorado 1640 roll-to-roll printer met de unieke Canon UVgel-technologie om posters en verlichte signage te produceren. De hoge productiviteit en uitstekende printkwaliteit, in combinatie met de productie-efficiëntie, hebben alle verwachtingen van Comdatek overtroffen.

Sinds de oprichting in 2007 is Comdatek in het laatste decennium snel gegroeid dankzij de investering in digitale printtechnologieën. "We zijn begonnen met drie medewerkers, nu hebben we er 250, en we groeien nog steeds. Digitaal printen is de basis van ons succes," zegt directeur Viktor Kelm.

Voor Viktor Kelm is openstaan voor nieuwe en innovatieve digitale technologieën een voorwaarde voor de verdere groei van het bedrijf: "We zijn altijd op zoek naar nieuwe technologieën om de productie van onze producten te verbeteren en onze klanten tevreden te houden." Dit geldt zowel voor de zakelijke markt, bijvoorbeeld in de productie van verlichte bewegwijzering voor buitengebruik, maar ook voor de groeiende markt van eindgebruikers, die grootformaat prints van steeds hogere kwaliteit vragen voor interieurontwerp. De klanten van nu wil de beste kwaliteit en dit was de aanvankelijke reden voor Comdatek om op zoek te gaan naar nieuwe digitale printprocessen. Viktor Kelm verklaart de tekortkomingen van vorige opties: "Hoewel klassieke printprocessen met solvent-inkt succesvol zijn, stoten ze in bepaalde toepassingen op hun grenzen. De kleurverlopen zijn niet altijd perfect en strepen vormen altijd een probleem tijdens de productie."

Technologische vooruitgang

Gezien de grote verscheidenheid aan apparaten bij Comdatek om op een scala aan verschillende media te printen, is het reinigen van de printsystemen een belangrijke taak. Het dagelijks reinigen van de solvent- en latex-printsystemen betekent een enorme hoeveelheid werk voor de operators van het bedrijf, die in een drieploegensysteem werken vanwege de exponentiële groei van de vraag op vele toepassingsgebieden.

Comdatek heeft een sterke partnerrelatie met de gerenommeerde printreseller Heinrich Steuber GmbH in het nabijgelegen Mönchengladbach. "We houden altijd nauw contact, aangezien we bij Comdatek een verscheidenheid aan systemen beheren", zegt Michael Remke, consultant bij Heinrich Steuber. “Toen Canon met de Colorado 1640 een volledig nieuwe en zeer productieve benadering van roll-to-roll digitale printsystemen introduceerde, hebben we samen de mogelijkheden bekeken voor de productie."

De unieke Canon UVgel-technologie beloofde een hogere resolutie en een groot kleurengamma. Bovendien wordt de gel-inkt op zeer lage temperaturen met LED gedroogd. In tegenstelling tot andere processen, is dit een bijzonder voordeel voor zeer dunne en warmtegevoelige media.

Verhoogde productiviteit

"Dit nieuwe systeem van Canon geeft ons veel hogere productiviteit dankzij de maximale snelheid van 150 m2 per uur - een belangrijke factor voor ons om te voldoen aan de hoge vraag," zegt Viktor Kelm. Daarom besloot hij om een korte bètatest uit te voeren om te ontdekken wat het nieuwe printsysteem kon presteren. Op grond van een constante dialoog met Heinrich Steuber GmbH en Canon besloot Comdatek om te investeren in vijf machines - momenteel de grootste installatie in zijn soort in Duitsland.

Binnen slechts enkele maanden produceerde Comdatek meer dan 30.000 vierkante meter van verschillende media op de eerste twee Colorado 1640-printers. Met de Colorado 1640 heeft het bedrijf zijn printprocessen grotendeels geautomatiseerd en daarmee de productiviteit verhoogd. Viktor Kelm is zeer onder de indruk van de mogelijkheden van het nieuwe systeem: "Vergeleken met de digitale printsystemen op basis van solvent-inkt die we gebruiken, werken deze systemen van Canon twee keer zo snel. Ze verhogen de productiviteit aanzienlijk.” "Bovendien zijn we zeer flexibel als het gaat om printmedia. De Colorado 1640 verwerkt ongecoate media met gemak en dit, samen met de verhoogde productiviteit, biedt ons nog een kostenvoordeel, naast de zeer voordelige inkttoepassing," zegt Kelm.

De krasbestendigheid van de geprinte uitvoer, die van onschatbaar voordeel is voor media die buiten worden gebruikt, is ook ongeëvenaard. Het feit dat de UVgel-inktdruppels direct op de media worden gehecht, voorkomt puntversterking, waardoor het afgedrukte beeld scherper is, met een beter contrast en een kleurenreproductie die van hogere kwaliteit is dan bij andere op inkt gebaseerde printtechnologieën. De dagelijkse reiniging is nu niet meer nodig, wat tijd vrijmaakt voor de medewerkers.
Een ander tijdbesparend voordeel is de sterk vereenvoudigde rolwisseling. Dankzij de intuïtieve menu's is het ook gemakkelijk om nieuwe medewerkers in te werken en vertrouwd te maken met de systemen - iets wat belangrijk is voor de snel groeiende onderneming. Comdatek was ook onder de indruk van de stevige constructie van de Colorado 1640, die de hoge stabiliteit en betrouwbaarheid biedt om aan de productievereisten van het bedrijf te voldoen.
In de ogen van Comdatek heeft Canon door het ontwikkelen van de Colorado 1640 een belangrijke stap voorwaarts gezet in digitaal roll-to-roll printen met ongekende printkwaliteit. "Deze Canon UVgel-technologie biedt interessante mogelijkheden voor de toekomst en kan naar onze mening op vele manieren worden uitgebreid, bijvoorbeeld in industriële toepassingen. Met de Colorado 1640 heeft Canon een roll-to-roll printer gelanceerd die vanuit ons perspectief uniek is en tal van mogelijkheden biedt voor de toekomst."Vergeleken met de digitale printsystemen op basis van solvent-inkt die we gebruiken, werken deze systemen van Canon twee keer zo snel. Ze verhogen de productiviteit aanzienlijk.

Viktor Kelm. Managing Director, Comdatek

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout