Case Study

Flexibiliteit en hoge kwaliteit voor de repro van Hurks

De repro van Hurks kan nu op uiteenlopende en urgente opdrachten inspelen dankzij een hoge printsnelheid, 40 mogelijke mediatypen en de mogelijkheid om tekeningen te scannen en vouwen.

Download de case study (PDF)

Hurks – Bouw en vastgoedontwikkeling


Onafhankelijkheid is voor ons erg belangrijk. Wij willen niet moeten wachten op externe printleveranciers. We hebben nu de snelheid in huis om het zelf te doen.

Piet van der Heijden, repromedewerker Hurks

Repro moet altijd klaar staan om korte deadlines te halen

Hurks is een vierde generatie familiebedrijf dat als moderne bouwonderneming geworteld staat in ruim 100 jaar ervaring en expertise. De drie pijlers van het bedrijf zijn vastgoedontwikkeling, bouw en onderhoud. Hurks is vooral gespecialiseerd in woningbouw en utiliteitsbouw. Om te kunnen beantwoorden aan de dynamische ontwikkelingen in de bouwsector staat bij Hurks samenwerken centraal.

Effectief samenwerken aan bouwprojecten vergt het tijdig delen van vereiste informatie in de verschillende fasen van elk project. Hoewel al veel digitaal via BIM gedeeld wordt, blijft de repro een cruciale factor omdat complexe plannen en gedetailleerde tekeningen nog altijd het meest overzichtelijk op groot formaat bekeken kunnen worden.

Bouwprojecten hebben te maken met strakke planningen, korte verbetercycli en vereisen improvisatievermogen en procesbeheer. De repro moet daarom altijd klaar staan om korte deadlines te halen en een overtuigende kwaliteit te leveren. “Het is hier heel gewoon dat iemand op het laatste moment binnenkomt met een opdracht die dan direct klaar moet zijn, bijvoorbeeld een presentatie voor een vastgoedplan of een aangepaste planning”, legt Piet van der Heijden uit.

De repro werkt samen met de interne organisatie en met betrokken instanties, leveranciers en onderaannemers.

Hoge productiviteit en eenvoudige bediening

Met de Océ ColorWave 3700 grootformaat printer en Océ Folder Express 3011 vouweenheid produceert de repro ruim 2.000 A0/A1-tekeningen, projectplannen en posters per maand. “Wij hebben onder andere voor de ColorWave 3700 gekozen vanwege de capaciteit van 6 rollen en de schitterende afdrukkwaliteit”.

De nieuwe configuratie biedt flexibiliteit om op uiteenlopende en urgente opdrachten in te spelen dankzij een hoge printsnelheid, 40 mogelijke mediatypen en de mogelijkheid om tekeningen te scannen en vouwen. De gemakkelijke bediening, automatische rolwissel, simpele papierinvoer en de MediaSense-technologie voor aangepaste printkophoogte bij verschillende mediadiktes, maken dat de repromedewerkers snel en effectief kunnen werken.

Belangrijk voor de werkruimte van de repro is dat de nieuwe apparatuur verschillende functies combineert op een kleiner vloeroppervlak. In combinatie met de vouweenheid biedt de nieuwe apparatuur een ruimtebesparing van maar liefst 25%.

“Met Canon weet ik gewoon waar ik op kan vertrouwen. We kennen elkaar over en weer en dat biedt zekerheid dat het altijd goed komt. De kwaliteit is gewoon goed en Canon blijft zich, net als wij, steeds ontwikkelen met verbeteringen en nieuwe mogelijkheden.”

Océ TonerPearls van de Océ CrystalPoint-technologie

Posters, roll-up banners en interieurontwerpen

Het werk van de repro van Hurks verschuift nu meer in de richting van grafische producties. Posters en roll-up banners werden eerder aan drukkers uitbesteed, maar kunnen nu in huis geproduceerd worden dankzij de hoge kwaliteit van de Océ CrystalPoint-technologie. “Je kunt verschillende kwaliteitsniveaus instellen, zodat je productietijd en gewenste kwaliteit in de planning kan meenemen. De ColorWave 3700 biedt een betere kwaliteit dan we al hadden. Ik kan echt een foto opblazen tot grootformaat en die haarscherp afdrukken.”

Ongeveer 70% van het werk is nu voor de bouw, voornamelijk CAD-tekeningen, presentaties en planningen, en 30% is voor vastgoed. Dit zijn posters, foto’s, plattegronden, impressies en interieurontwerpen die op foamborden worden geplakt.

Voor posters en banners gingen ze voorheen naar een drukker en produceren ze nu zelf


Je staat er versteld van hoe goed de kwaliteit is. Posters en banners waar wij eerder voor naar een drukker gingen, kunnen wij nu zelf produceren tegen veel lagere kosten.

Piet van der Heijden, repromedewerker Hurks

Ontdek meer

Benieuwd of wij met onze oplossingen ook u kunnen helpen?