Case study

Poster Expo blinkt uit in productie

Vuurkracht verhogen voor exhibitiegraphics

Poster Expo


De productspecificaties van de Colorado 1640 beantwoordden precies aan mijn eisen voor een hoge-productiemachine.

Jacky Abitbol. CEO, Poster Expo

Mix van diverse toepassingen

Poster Expo is een gerenommeerde leverancier van displayoplossingen in Villeneuve-la-Garenne, een noordelijke voorstad van Parijs. Het 14 jaar oude bedrijf heeft een sterk specialisme ontwikkeld op het gebied van tentoonstellingsbouw en -decoratie, aangevuld met hoogwaardig grafisch werk voor creatieve bureaus en grootformaat printen voor copyshops die dit liever uitbesteden. Een online bestelsysteem brengt ook kleinere opdrachten binnen, rechtstreeks van eindgebruikers, zoals posters en vlaggen.

De productportfolio van Poster Expo omvat vlaggen en banners, posters, doeken, roll-ups, grafische afbeeldingen in elastisch textiel, promotionele vloerbedekking en merkmeubilair voor tentoonstellingen en evenementen. Deze gevarieerde mix van toepassingen, soorten media en klanten, zorgt voor een complexe werklast die zorgvuldige planning en hoge productiviteit vereist. Bij investeringen in nieuwe technologie is de uitvoerefficiëntie van grote volumes de primaire drijfveer. Toen eigenaar Jacky Abitbol van Poster Expo dan ook bij de introductie van de printer op de FESPA in Hamburg in mei 2017 de indrukwekkende printsnelheid zag van de Colorado 1640, was hij er onmiddellijk van overtuigd dat het een ideale oplossing voor zijn bedrijf vormde.

Geen compromis tussen snelheid en kwaliteit

Met de printer in gedachten en zijn belangstelling voor de mogelijkheden van de nieuwe Canon UVgel-technologie die door de demonstratie op de FESPA was gewekt, besloot hij een lokaal evenement van Canon te bezoeken. Na de nieuwe kennismaking met de Colorado 1640 stond zijn besluit vast om de nieuwe 64-inch roll-to-roll printer te kopen.

"De productspecificaties van de Colorado 1640 beantwoordden precies aan mijn eisen voor een hoge-productiemachine," legt hij uit. "In principe had ik behoefte aan snelheid en kwaliteit, dus besloot ik de printer aan te schaffen bij Canon reseller Abysse. De installatie volgde begin september 2017, waar de Colorado 1640 een bestaande lijn van 20 solvent-printers en een latex-apparaat van concurrerende merken versterkte. De nieuwe printer voldeed al snel aan de verwachtingen van Jacky Abitbol op het gebied van snelheid en kwaliteit, met 40 vierkante meter prints per uur in de hoogste kwaliteitsmodus. "Ik houd van die machine", is zijn bondige samenvatting.

Naadloze integratie

Binnen twee maanden na installatie heeft Abibol de Colorado 1640 al met succes gebruikt voor 80 procent van de mediasoorten die bij Poster Expo worden geprint, waaronder canvas, papier, PVC en polyester. De bedoeling is de productie uit te breiden voor het hele spectrum van toepassingen en substraten.

Poster Expo werkt al intensief met workflowautomatisering, waarbij een Caldera RIP en Enfocus Switch worden gebruikt voor het stroomlijnen van het web-to-print proces. Met een groeiende focus op een kernportefeuille van minder grafische toepassingen voor tentoonstellingen, maar wel met een groter volume, is de uiteindelijke ambitie van Abitbol om onbeheerd te printen voor optimale operationele efficiëntie. "In de kern is Poster Expo is een nichebedrijf," benadrukt hij. "De opdrachten die we vandaag printen, vormen het grootste deel van ons werk en zijn van groot belang voor ons succes als bedrijf. De combinatie van snelheid en kwaliteit die de Colorado levert, is een uitstekende oplossing voor ons."De combinatie van snelheid en kwaliteit die de Colorado levert, is een uitstekende oplossing voor ons.

Jacky Abitbol. CEO, Poster Expo

Ontdek meer

Privacybeleid

Praat met een expert tijdens kantooruren

Heeft u een vraag of bent u op zoek naar informatie? Voer hieronder uw gegevens in en een van onze experts neemt tijdens kantooruren* contact met u op.

* Ook wanneer er niemand beschikbaar is, kunt u een terugbelverzoek indienen. Onze experts nemen de volgende werkdag contact met u op.

Klik hier voor technische ondersteuning voor uw Canon-product

Voornaam

Achternaam

Emailadres

  • Zo snel mogelijk
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00
  • 12:00 - 13:00
  • 13:00 - 14:00
  • 14:00 - 15:00
  • 15:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • +31

Heeft u verder nog informatie voor ons, die onze expert kan helpen

Dank u wel

Eén van onze experts neemt telefonisch contact met u op

[TIME]

Graag tot ziens

Sorry

Fout