CASE STUDY

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

The Creative Hub creëert promotievideo voor de afdeling Neurochirurgie van het Erasmus MCOp mijn persoonlijke LinkedIn profiel is de video in een korte tijd al meer dan 8.000 keer bekeken. Veel meer bevestiging dat er behoefte aan was, hebben we geloof ik niet nodig, toch?

Djaina Satoer, Klinisch Linguïst bij Erasmus MC

Ingrijpende hersenoperatie in beeld

Het Erasmus MC staat voor een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Het ziekenhuis werkt o.a. aan veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften.

De wens van het Erasmus MC was om een ingrijpende hersenoperatie in beeld te brengen. “Natuurlijk informeren we de patiënt altijd uitgebreid, maar aanvullend beeldmateriaal ontbrak nog. En beeld zegt nog altijd meer dan duizend woorden. Eigenlijk ook niet gek als je bedenkt dat het om zo’n ingrijpend iets als een ‘wakkere’ hersenoperatie gaat,” aldus Diaina Satoer.

“Het idee was er al een tijd. Maar hoe pak je het aan? Waar begin je? Het onderzoeken van taalfuncties bij patiënten dat is mijn ding, maar om dit traject helder en duidelijk in beeld te brengen, dat is een ander verhaal.” Erasmus MC schakelde daarom The Creative Hub van Canon in.

Erasmus

Professionele film

“Het is mooi om te zien hoe het van een concept naar een professionele film is vertaald”, vertelt Djaina. Hoewel dat voor de cameraman nog best een uitdaging was. Faron van Leeuwen, Mediavormgever bij The Creative Hub van Canon Nederland: “Ik had maar heel kort de tijd om de hersenen - die open en bloot zichtbaar waren - helder in beeld te brengen. Want je kunt je wel voorstellen dat ze het niet ‘nog even opnieuw’ kunnen doen.” Maar het lukte! “Filmen tijdens een hersenoperatie kan ik in ieder geval van mijn bucketlist strepen nu.”

Erasmus MC


We hebben heel nauw samengewerkt. Met name bij het schrijven van het script. Na een eerste opzet van Erasmus MC zijn we samen blijven finetunen. Zij vanuit hun expertise, wij vanuit de onze.

Faron van Leeuwen, Mediavormgever bij The Creative Hub

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Meer weten over The Creative Hub?

Contact met The Creative Hub

-->